CU-bewindsman Paul Blokhuis komt naar Dedemsvaart

paul-blokhuis-lg.jpg11-03-2019 20:45

Donderdag 14 maart 2019 komt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid naar Dedemsvaart. Hij bezoekt rond 13.30 uur Dedemsvaart. Blokhuis zou aanvankelijk samen met minister Arie Slob voor Onderwijs komen. Samen zouden zij aanwezig zijn bij een ontmoeting met leerlingen en docenten van het Vechtdal College en de Zeven Linden. Slob kan vanwege de agenda van de Tweede Kamer het bezoek niet meemaken.
Paul Blokhuis zal worden geïnformeerd de eerste resultaten van de preventieaanpak van de gemeente Hardenberg volgens het IJslands model. Het Vechtdal College en De Zeven Linden zijn doen daar aan mee. Het bezoek vindt onder meer plaats in het kader van de campagne van de ChristenUnie Overijssel. Er zullen ook (kandidaat) statenleden bij het bezoek aanwezig zijn.

Tijdens het bezoek zal staatssecretaris Blokhuis kennis nemen van de resultaten, van het IJslands preventiemodel waar de gemeente Hardenberg aan mee doet. Het gaat in het IJslands preventiemodel om preventiebeleid rondom alcohol, roken en drugs.

Wethouder Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg zal de eerste resultaten delen van de enquête waar de leerlingen en ouders van de beide scholen aan hebben deelgenomen.  De IJslandse aanpak wordt als succesvol beschouwd en past bij het preventieve beleid waar de gemeente Hardenberg op inzet. In het model wordt nagegaan welke risico vergrotende factoren er zijn en hoe die aangepakt kunnen worden. Op basis van de uitkomsten van de enquête wil Hardenberg doelgerichter preventiebeleid ontwikkelen.

Staatssecretaris Blokhuis zal worden meegenomen in de eerste uitkomsten. Hij gaat daarover met jongeren van het Vechtdal College en van De Zeven Linden in gesprek.

De ChristenUnie is een groot voorstander van een goede preventie aanpak. Blokhuis van Volksgezondheid heeft dat in zijn portefeuille. Het past ook in de lijn het streven naar gezonde scholen waar de ChristenUnie Overijssel voorstander van is.  De presentatie van de eerste Hardenbergse resultaten valt wat dat betreft perfect samen met het bezoek van de staatssecretaris.

De ontmoeting met scholieren en docenten wordt georganiseerd bij Jongerencentrum Chill Out, Julianastraat 54 In Dedemsvaart.  Staatssecretaris Blokhuis wordt rond 13.30 uur verwacht. Hij zal een klein uur in Dedemsvaart blijven.

« Terug

Archief > 2019 > maart

Geen berichten gevonden