Andries Heidema is geïnstalleerd als nieuwe Commissaris van de Koning in Overijssel

Andries Heidemawoensdag 11 juli 2018

Op 11 juli is Andries Heidema geïnstalleerd als Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel. Eerder melden wij er blij mee waren dat Andries Heidema de eerste CvdK is vanuit de ChristenUnie is maar vooral ook omdat Heidema bekend staat als een betrokken en verbindend bestuurder. Een aanwinst voor het provinciaal bestuur!

In Deventer heeft hij als burgemeester laten zien er voor alle burgers ongeacht hun politieke kleur te zijn. Zo zien we hem ook in Overijssel als commissaris. Iemand met hart voor de provincie.

Andries Heidema (56) is de nieuwe Commissaris van de Koning in Overijssel. Heidema is hiermee de opvolger van Ank Bijleveld-Schouten. Zij werd vorig jaar minister van Defensie.
Op basis van de aanbeveling heeft de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht uitgebracht aan de Koning. De nieuwe Commissaris is vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar.

Loopbaan
Andries Heidema is sinds 2007 burgemeester van de Overijsselse gemeente Deventer. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Neder-Betuwe. In de jaren ‘90 tot 2002 was hij raadslid, fractievoorzitter en wethouder voor de ChristenUnie in Zoetermeer. Heidema studeerde Cultuurtechniek aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Hij beschikt over een landelijk bestuurlijk netwerk, is onder meer bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en het G40 netwerk van Nederlandse gemeenten.

« Terug