Andries Heidema voorgedragen Commissaris van de Koning in Overijssel

Andries_Heidemawoensdag 16 mei 2018

De fractie van de ChristenUnie is blij, dat de Provinciale Staten van Overijssel Andries Heidema heeft voorgedragen als nieuwe Commissaris van de Koning in Overijssel. We zijn blij met een bestuurder met zijn kwaliteiten. Uiteraard zijn we ook blij om dat Andries Heidema de eerste CvdK is vanuit de ChristenUnie. Overijssel zocht een boegbeeld en een betrokken en verbindend bestuurder. Die wens is met deze voordracht vervuld. In Deventer heeft hij als burgemeester laten zien er voor alle burgers ongeacht hun politieke kleur te zijn. Zo willen we hem ook graag in Overijssel als commissaris verwelkomen. Iemand met hart voor de provincie.

Andries Heidema (56) is de beoogde nieuwe Commissaris van de Koning in Overijssel. Dat maakten Provinciale Staten in Overijssel na afloop van een besloten Statenvergadering bekend. Heidema is hiermee de opvolger van Ank Bijleveld-Schouten. Zij werd vorig jaar minister van Defensie.
Op basis van de aanbeveling zal de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht uitbrengen aan de Koning. De nieuwe Commissaris zal vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd worden voor een periode van zes jaar.

Loopbaan
Andries Heidema is sinds 2007 burgemeester van de Overijsselse gemeente Deventer. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Neder-Betuwe. In de jaren ‘90 tot 2002 was hij raadslid, fractievoorzitter en wethouder voor de ChristenUnie in Zoetermeer. Heidema studeerde Cultuurtechniek aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Hij beschikt over een landelijk bestuurlijk netwerk, is onder meer bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en het G40 netwerk van Nederlandse gemeenten.

« Terug