Bert Boerman voorgedragen als wethouder van Ommen

DSC_2082+.jpg Bert Boerman.jpg
Top PS.jpg
Door Fractie Overijssel op 12 september 2024 om 08:33

Bert Boerman voorgedragen als wethouder van Ommen

Oud-gedeputeerde Bert Boerman is door de ChristenUnie Ommen voorgedragen als wethouder. Fractievoorzitter Marleen Hemstede: “Met Bert Boeman dragen we een buitengewoon ervaren en bekwaam bestuurder voor en dus een goede opvolger voor Bart Jaspers Faijer, die halverwege de zittingsperiode vertrekt. Dan wil je graag een wethouder met bestuurlijke ervaring, die er snel staat en de bestuurlijke netwerken in Overijssel kent. Dat is goed voor Ommen.”

Bert Boerman is voor Ommen letterlijk een bestuurlijk zwaargewicht. Als gedeputeerde heeft hij twaalf jaar ervaring in de Overijsselse politiek en daarvoor was hij twee perioden wethouder in Kampen namens de ChristenUnie. Boerman neemt de portefeuille over van zijn voorganger.
Bert Boerman is blij met de voordracht door de ChristenUnie: “Ik woon in de gemeente Ommen en ken de vraagstukken op het gebied van ruimte, natuur, landbouw en water. De energietransitie zal nog veel aandacht vragen. Dat geldt ook voor de uitvoering van het armoedebeleid. Daar ga ik graag mee aan de slag. Ik hoop op een goede samenwerking met de Ommer gemeenteraad. Dat geldt ook voor de collegiale samenwerking in het college. Verbinding, openheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke waarden in mijn bestuursstijl.”

Bert Boerman draagt de christelijk sociale politieke visie van de ChristenUnie in zijn hart. “Dat is mijn basis”, zegt de van huis uit hervormde Boerman. Die visie wil hij in de dagelijkse praktijk vorm en inhoud geven door zich in te zetten voor alle doelgroepen in de Ommer samenleving, met oog voor de zwakkere. “Als wethouder van Ommen wil ik naast mensen staan. Dat blijft de basis ook als je tegengestelde belangen hebt te vertegenwoordigen. Het gaat om zorg voor een duurzame maatschappij met het oog op generaties na ons. Daar wil ik een bijdrage aan leveren vanuit een ondernemende en inventieve bestuursstijl.

Boerman hoopt de komende tijd te investeren in gesprekken met de inwoners van Ommen, ondernemers, bedrijven en organisaties. Het liefst praat ik met mensen aan de keukentafel. Maar ik wil beginnen bij de gemeenteraad. Een kennismaking met alle fracties vind ik van groot belang. De raad is het hoogste orgaan van de gemeente. Je moet het met elkaar doen en dan moet je investeren in de onderlinge relatie. Maar eerst maar even afwachten of ze de voordracht ook overnemen.”

Bert Boerman (1966) woont in Varsen. Hij is geboren aan de Kamperzeedijk gehuwd en heeft drie kinderen en vier kleinkinderen.

Labels: , , , ,