Tweede Kamerlid Joël Voordewind in Wierden op 8 februari 2010

Joel Voordewindzaterdag 28 november 2009 11:53

Op 8 februari zal Tweede Kamerlid Joël Voordewind in Wierden komen om deel te nemen aan een avond over het Jeugd en gezinsbeleid. De ChristenUnie stelt voor om dit onderwerp als thema voor voor een wethoudersportefeuille op te nemen. Hieronder vallen dan alle dingen die nu al gebeuren voor school, jeugd, sport, enzovoorts. Nieuw daarbij zijn: Opzetten gezins-, relatiecursussen, alcoholmisbruik terugdringen (drankketen, sluitingstijd, leeftijdgrens).

Speerpunten uit het verkeizingsprogramma van de ChristenUnie

Speciale aandacht krijgt de wens om de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol te verhogen naar 18 jaar. Dat ChristenUnie-standpunt van de kreeg bijval in het onderzoeksrapport ‘Gezond voor elkaar' van de Nationale DenkTank. Tweede Kamerlid Joël Voordewind is opgetogen over het advies van de brede kring van jonge wetenschappers.

Het onderzoek van de Nationale DenkTank laat volgens de ChristenUnie zien dat veel jongeren zich nog onvoldoende bewust zijn van de gevaren van alcohol, in het bijzonder overmatig gebruik daarvan. Voordewind: ,,Ik ben blij dat jongeren inzien dat een strikt alcohol- en drugsbeleid bijdraagt aan de gezondheidsbevordering van mensen. En dat zij erkennen dat de overheid daarvoor verantwoordelijkheid draagt."

Naast Voordewind zal ook het gemeenteraadslid Ria Brinkman uit Enter een bijdrage leveren deze avond. Zij zal het belang onderstrepen van een goed anti-alcoholbeleid, de rol van het gezin in de samenleving en de zorg voor elkaar buiten de officiele kanalen om. Daarnaast zijn ook de andere kandidaten voor de gemeenteraad aanwezig, die aanwezigen persoonlijk te woord zullen staan.

Na de pauze zullen de vragen beantwoord worden van het publiek. Er zal met name ingegaan worden op de vraag hoe in praktijk deze wensen gestalte kunnen krijgen. Hier is een groot deel van de avond voor gereserveerd.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
FlyerA5 Joel Voordewind1,5 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Tweede Kamerlid Joël Voordewind in Wierden op 8 februari 2010'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > november