Monument komt toch terug in centrum Rijssen

tijdtafels Rijssenwoensdag 04 november 2009 19:00

Het monument dat in 1993 bij het 750 jarig bestaan van de stad Rijssen geplaatst is en opgeslagen is vanwege de bouw van het nieuwe gemeentehuis, komt terug. Door druk vanuit de ChristenUnie is gekozen voor een plek in het centrum. De locatie is de plaats van de voormalige telefooncel bij het gemeentehuis. Als het de kerkgang niet belemmerd is de ChristenUnie hier tevreden mee.

Tijdens de bouw van het nieuwe gemeentehuis en de aanpassingen van het centrum, werd het monument uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk opgeslagen. Nu het centrum gereed is kan het herdenkingsmonument weer opgebouwd worden.

Hiervoor is een aantal locatiemogelijkheden onderzocht. Gekeken is onder meer of het monument goed zichtbaar was en het passend zou zijn in de omgeving. Door Freek Nieuwenhuis is in deze fase benadrukt dat het monument thuis hoort in het centrum van Rijssen, en niet bij het station of op het volkspark.

Het college heeft besloten als de locatie te kiezen voor de Kerkstraat, in de buurt van het gemeentehuis. Eerder stond op deze plek een openbare telefooncel. Freek Nieuwenhuis: "Met de nu gekozen plek kan ik dan ook best uit de voeten er van uitgaande dat er voldoende ruimte blijft voor de kerkgangers naar de Schildkerk".

Naar verwachting kan de opbouw van het monument in het voorjaar van 2010 van start gaan. Dat is afhankelijk van de bouwvergunning die hiervoor nodig is.

Het monument is op 17 september 1993 onthuld ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de stad Rijssen en bestaat uit drie tijdtafels. De tekst is ook al langere tijd te vinden op onze website. Klik hier.

« Terug

Reacties op 'Monument komt toch terug in centrum Rijssen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > november