Automatische kwijtschelding gemeentelijke belastingen

woensdag 04 november 2009 09:31

De regels voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen worden aangepast, om de administratieve rompslomp die gepaard gaat met het aanvragen ervan te verminderen.

 
HELLENDOORN - De regels voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen worden aangepast, om de administratieve rompslomp die gepaard gaat met het aanvragen ervan te verminderen. Een van de maatregelen die genomen worden om de grote hoeveelheid regels terug te dringen, is het vereenvoudige van de afhandeling van kwijtscheldingsverzoeken van mensen van wie de financiele situatie nauwelijks wijzigt.

Mensen die alleen AOW ontvangen zonder aanvullend pensioen en mensen met een WWB-uitkering hoeven dit niet meer elk jaar opnieuw aan te vragen, maar krijgen automatisch kwijtschelding. Na 5 jaar automatische kwijtschelding vindt er opnieuw een uitgebreide toetsing plaats om vast te stellen of er nog steeds een recht op kwijtschelding bestaat.

Per jaar komen er 387 verzoeken om kwijtschelding binnen, waarvan er 271 afkomstig zijn van WWB-uitkeringsgerechtigden en 11 aanvragen van mensen met alleen een AOW-uitkering. De wijziging gaat in vanaf 2010.

« Terug

Reacties op 'Automatische kwijtschelding gemeentelijke belastingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > november