Lagere Erfgenamenbrug in Hasselt

vrijdag 02 oktober 2009 19:34

De nieuwe Erfgenamenbrug bij het Erfgenamenwegje in Hasselt heeft sinds de oplevering in maart dit jaar, naast fietsers en wandelaars, ook heel wat kritiek over zich heen gekregen. Het ging dan met name over de te scherpe knik in het midden van de beweegbare brug. Het Gehandicaptenplatform had ook grote moeite met  de te steile brug. Voor het ChristenUnie raadslid Klaas van Olst was dit aanleiding om aan het college te vragen of deze van de problemen op de hoogte is. Ook wilde hij graag weten of het technisch mogelijk was de brug vlakker te maken.

Dat de brug beweegbaar en elektrisch bedienbaar is, is voor de woonboten binnen de grachten een hele vooruitgang, maar mensen met een rollator, rolstoel of scootmobiel hebben grote problemen met de nieuwe steile brug. De gemeenteraad ondervond dit probleem aan den lijve tijdens een bezoek aan de brug met afgevaardigden van het Gehandicaptenplatform Zwartewaterland. Het college heeft in de beantwoording op de vragen van de ChristenUnie alsnog besloten er wat aan te gaan doen.

In de komende weken wordt de knik zo'n 20 cm lager gemaakt. Zo moet de brug beter toegankelijk zijn. De brug helemaal vlak maken is een te drastische ingreep met een te hoog kostenplaatje.

« Terug

Archief > 2009 > oktober