Arie de Niet stelt vragen over verwerking Deventer plastic

624x270_CU thema diftarzaterdag 15 juli 2017 10:00

ChristenUnie raadslid Arie de Niet wil weten waar het in Deventer ingezamelde PMD (plastic, metaal en drankverpakkingen) terecht komt. Volgens berichten in de landelijke media zou veel gescheiden PMD alsnog verbrand worden. Via schriftelijke vragen wil de ChristenUnie van het college weten wat er gebeurt om dat te voorkomen.

De aanleiding is het bericht dat de afvalbedrijven begin 2017 de regels hebben aangescherpt voor acceptatie van PMD. Het mag bijvoorbeeld alleen in een doorzichtige zak worden aangeboden. PMD in een gewone grijze vuilniszak wordt geweigerd. Daardoor zou keurig gescheiden PMD alsnog in de verbrandingsoven terecht komen. Arie de Niet wil weten of dat in Deventer ook het geval is en wat het college doet om te voorkomen dat PMD wordt verbrand.

Arie de Niet: “Sinds de invoering van diftar doen onze inwoners hun stinkende best om afval te scheiden. Met succes, want het restafval daalt en het deel dat kan worden hergebruikt groeit. Daar moeten we vooral mee doorgaan. Dit soort berichten zijn dan erg demotiverend. Dus wil ik voor al die inwoners die zo hun best doen, precies weten hoe het in Deventer zit.”

De speciale doorzichtige PMD-zakken zijn nu maar op een beperkt aantal plekken verkrijgbaar. Als het inderdaad belangrijk is dat er doorzichtige zakken worden gebruikt, wil de ChristenUnie dat het college er voor zorgt dat ze voor alle inwoners snel en makkelijk te vinden zijn.

Klik op de link voor de schriftelijke vragen.

« Terug

Reacties op 'Arie de Niet stelt vragen over verwerking Deventer plastic'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2017 > juli