ChristenUnie: Groei van Zwolle moet goed zijn voor héél Zwolle

zicht_op_zwolle_centrumdonderdag 06 juli 2017 20:23

De groei van de stad Zwolle moet bijdragen aan het ‘hoopvol perspectief’ van alle Zwollenaren. Dat betoogde de Zwolse ChristenUnie-leider Gerdien Rots tijdens de recente Algemene Beschouwingen in de gemeenteraad. “De belangrijkste maatstaf bij de groei van Zwolle is de menselijke maat.”

Het gaat goed met Zwolle. De gemeente investeert de komende tijd ruim 50 miljoen euro. Het aantal inwoners groeit door naar 140.000. De centrumrol in de regio Zwolle wordt steeds groter. “Zwolle staat, kortom, aan de vooravond van een grote sprong.”

Menselijke maat
Wat de ChristenUnie betreft moet die groeisprong dus zorgen voor een hoopvol perspectief voor alle Zwollenaren.Rots: “Als de gemeente de groei van de stad goed faciliteert levert ons dat meer woningen op, meer mensen aan het werk, betere zorg dichtbij mensen, nieuwe stedelijke voorzieningen.”

Zwollerkerspel
Vijftig jaar geleden maakte Zwolle ook al een groeisprong mee. Alle oude dorpskernen rondom Zwolle vormden vroeger de gemeente Zwollerkerspel, maar op 1 augustus 1967 werd Zwollerkerspel opgeheven en verdeeld over de omliggende gemeenten, waarbij het grootste deel – onder meer Westenholte, Berkum, Herfte en Windesheim - naar Zwolle ging.

Rots: “Op een organische manier werden deze wijken in de afgelopen vijftig jaar onderdeel van de complete stad. Met respect voor eigenheid en door telkens de menselijke maat te hanteren. Daardoor zijn stad en platteland in Zwolle geen tegenstelling, maar vullen ze elkaar aan. Zwolle verenigt het beste van beide werelden. Dát is precies waarvoor de ChristenUnie zich inzet.

Gerdien Rots ziet een stad voor zich waarin iedere inwoner vanuit zijn eigenheid tot ontplooiing komt. “Niet een stad waarin je opgesloten zit in een vastomlijnde verwachting omdat je nu eenmaal uit een bepaalde buurt komt. Maar een stad waarin je voelt dat je ertoe doet. Een stad die je uitdaagt om op jouw manier, met jouw mogelijkheden bij te dragen aan het welzijn van jezelf en de mensen om je heen. Een stad waarin de menselijke maat de boventoon voert en zal voeren, ook bij de volgende ontwikkelsprong van Zwolle.”

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: Groei van Zwolle moet goed zijn voor héél Zwolle'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2017 > juli