Luco Nijkamp

dinsdag 04 juli 2017 21:57

"Jij houdt toch van variatie in je werk? Hoe kan het dan, dat je al 11 jaar in de gemeenteraad zit?"
Dat is een mooie vraag waarover ik even moest nadenken. Want ondanks het vergaderritme van twee avonden in de week - vrijwel week in week uit - heb ik niet het gevoel van eentonigheid.

Wat ik mooi vind aan het raadswerk is dat er een enorme variatie aan onderwerpen is. Dat heeft te maken met de bijzondere positie van gemeenten. De overheid die het dichtst bij de burger staat. Dan is het niet verwonderlijk dat de onderwerpen variëren van mantelzorg tot toerisme; van lokale belastingen tot veiligheid; van Waterfront tot peuterspeelzaal. Elke maand zijn er weer nieuwe onderwerpen en ontwikkelingen.

Hoewel het misschien niet voor alle onderwerpen geldt, heb ik wel de overtuiging dat het veelal echt ergens over gaat. Het zijn onderwerpen die mensen raken in hun dagelijkse leven. Soms voor alle 28.000 inwoners, soms voor enkelen. Maar altijd dichtbij. Ik merk het ook omdat inwoners regelmatig komen inspreken in vergaderingen of bij ons op de steunfractie op bezoek komen om hun verhaal te laten horen.

Op al die onderwerpen voor zoveel mensen iets kunnen bijdragen is mooi. Werken aan recht en aan een vitale samenleving met oog voor kwetsbare mensen. Vanuit een bijbels perspectief werken in onze gemeente. Prachtig werk!


Maar eerlijk gezegd kijk ik ook best uit naar een vroege ochtend met mijn hengel aan de oever van de Vecht. Soms als een spiegeltje die mooie rivier. Samen met Lotty genieten van de natuur. De komende twee maanden is er vast weer gelegenheid voor.

Luco Nijkamp
Gemeenteraadslid ChristenUnie, fractievoorzitter.

« Terug

Archief > 2017 > juli