De laatste Statenvergadering voor het reces

woensdag 13 juli 2011 14:28

De vorige keer schreef ik over de plek in de coalitie en het balanceren tussen geven en nemen. Dat betekent soms dingen aankondigen, uitdagen en wel ruimte laten voor een terugtrekkende beweging. Door een onderwerp aan te snijden en te spreken over een eventuele motie laat je zien dat onderwerp je wel menens is. Maar als er in de coalitie geen ruimte is, moet je niet doordrukken.
De ChristenUnie vindt Openbaar Vervoer belangrijk en heeft daar regelmatig aandacht voor gevraagd (Arie Slob, Klaasje Huisman). De coalitie in Overijssel wil veel investeren in mobiliteit en bereikbaarheid, vooral ook in wegen. Natuurlijk is er ook ruimte voor water en spoor! En juist voor dat laatste hebben we aandacht gevraagd. In de coallitie wilde men op dit moment geen extra aandacht voor het spoor, dus houdt het nu even op...

De beantwoording van onze vragen heeft wel helderheid gegeven over de manier waarop nu naar het spoor Enschede - Zwolle wordt gekeken. Men wil binnen de beschikbare middelen kijken naar verbeteren van de dienstregeling. Een echte verbetering zit er nu dus nog niet in, want daar is veel meer geld voor nodig.
Maar ik heb in de wandelgangen met de gedeputeerde mobiliteit wel het een en ander kunnen bespreken. We moeten wat meer geduld hebben, ons goed in het onderwerp inwerken en mogelijk over een tijd de discussie in de commissie mobiliteit goed kunnen voeren. Op dit moment is de bereidheid er niet om nieuwe zaken aan te gaan; eerst worden de onderwerpen die er al staan uitgevoerd. En er speelt van alles in het openbaar vervoer... denk maar aan de Kamperlijn!
We nemen de handschoen op en gaan de uitdaging aan!

« Terug

Reacties op 'De laatste Statenvergadering voor het reces'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.