Nieuwe ChristenUnie-fractie legt eed af in gemeenteraad

installatie2014donderdag 27 maart 2014 16:38

De nieuwe ChristenUnie-fractie is donderdag 27 maart in de gemeenteraad beëdigd door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld. De fractie bestaat uit twee nieuwe gezichten: Wouter Teeuw en Michiel van Heek legden voor de eerste keer de eed af als gevolge van hun benoeming als raadslid.

Ieder raadslid legt bij de beëdiging in de gemeenteraad de eed of de belofte af. "Ik zweer (verklaar) dat ik, om tot lid van de gemeenteraad te worden benoemd, rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd. Ik zweer (verklaar en beloof), dat ik, om iets in dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enige belofte heb aangenomen of zal aannemen. Ik zweer (beloof) trouw aan de Koning, aan het Statuut voor het Koninkrijk en aan de Grondwet. Ik zweer (beloof) dat ik de plichten die mijn ambt oplegt getrouw zal vervullen."

Wie de eed aflegt, moet vervolgens de twee voorste vingers van zijn rechterhand aaneengesloten opsteken en daarbij de woorden uitspreken: "Zo waarlijk helpe mij God almachtig." Wie de belofte aflegt, spreekt de woorden: "Dat beloof ik". De ChristenUnie-fractie heeft de eed afgelegd. Op onze facebook pagina vind u hier enkele foto's van.

« Terug

Reacties op 'Nieuwe ChristenUnie-fractie legt eed af in gemeenteraad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014 > maart