Eindverslag campagne

ALL2014-smalldonderdag 27 maart 2014 19:14

ChristenUnie Dalfsen kijkt dankbaar terug op een geslaagde campagne met een goed resultaat.

De verkiezingen voor de gemeenteraad 2014 zitten erop. Het team van de ChristenUnie kijkt terug op een goede periode en is dankbaar voor de uitslag die op 19 maart tot stand is gekomen. In totaal 2.094 stemgerechtigde inwoners van onze gemeente hebben hun stem aan de ChristenUnie gegeven. Wij danken u voor het in ons gestelde vertrouwen.

We hebben onze drie fractiezetels behouden. Met Luco, Rietje en Anne hebben we onze ervaren kandidaten nog steviger in het zadel zitten. De ChristenUnie is de meest constante fractie in de gemeenteraad zowel met het aantal zetels als met de gezichten.

Voor het bestuur, de (steun)fractie maar zeker voor ons enthousiaste campagneteam is hiermee een einde gekomen aan een zeer hectische periode. We hebben vele activiteiten ontplooid. In januari is het campagneteam met volle inzet en creativiteit van start gegaan. Mooie foto’s zijn er gemaakt op het gemeentehuis, het meest complete programma is geschreven. In goede sfeer en afstemming is het programma door het bestuur van de SGP ondersteund.

We hebben een flyer gemaakt, Twitter gestart een uiterst succesvolle facebookpagina geopend en wekelijks volgeschreven. De poster met onze Luco ontworpen, geplakt en bij vele mensen achter de ramen gekregen. Vele persberichten zijn verstuurd en gepubliceerd. Dalfsennet kleurde regelmatig ChristenUnie-blauw. Onze mascotte, de blauwe fiets, kwam je overal tegen. Er was een veel gelezen wekelijkse Blog, waar reikhalzend naar werd uitgekeken. Mooie foto’s verschenen op facebook, twitter, de website en in mailings. De ChristenUnie-website is vanaf het begin goed gevuld geweest en ik durf te zeggen een van de mooiste en meest actuele van alle partijen. Wim, wat een uitstekende webmaster ben jij. Je bent razend snel en deskundig. We vroegen je iets – kan dit? En dezelfde avond was het keurig uitgewerkt. Ook de website Dalfsenkiest werd goed gevuld.

 Dan waren er drie debatavonden in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld. Luco is door ons “volledig objectief” uitgeroepen tot beste debater. Goede presentatie, niet hangend achter een microfoon op een tafel voorlezend van te veel tekst van papier, maar uit de losse pols voor de tafel en op inhoudelijke kennis niet te evenaren.

Rietje, die op het Agnieten College ook even duidelijk tekst en uitleg gaf aan de scholieren en menig scholier voor de ChristenUnie wist te winnen.
Anne, die geprest door de actualiteit tussen de verkiezingsperikelen door nog een samenhangend en duidelijk stuk over onze visie op coffeeshops wist te schrijven.

Dan onze bezoeken in de dorpen Lemelerveld, Nieuwleusen en Dalfsen. Vele bewoners gesproken, flyers en zadeldekjes uitgedeeld, en met een huifkar en prachtige trekker van Joan rond getoerd. Lekker geluncht, dankzij Carolien. En we hebben de campagne afgesloten met een gezamenlijke slotmanifestatie in Zwolle.

Kortom, een erg geslaagde campagne. Judith, Mathilde, Martijn en Hilde: heel erg bedankt!

Blij met de rust en een beetje weemoedig omdat de prettige samenwerking in het campagneteam voorbij is. Maar wel met de uitdaging om de communicatie en enthousiasme tot aan de volgende verkiezing vast te houden. En ten slotte… gelukkig hebben we de foto’s nog!

« Terug

Archief > 2014 > maart