Geloven in Enschede

voorbeeld 5dinsdag 18 maart 2014 22:41

Geloven is een stellig weten en een vast vertrouwen. Vertrouwen in Enschede, het motto van het coalitieakkoord uit 2010, gaat als het aan ons ligt de komende periode daarom over in Geloven in Enschede. De ChristenUnie bestaat uit mensen die zich met hart en ziel in willen zetten voor het belang van u en van onze mooie stad met de Bijbel als hun inspirerend kompas.

We staan daarbij midden in de samenleving. We zien het belang van een goed draaiende economie. We knokken voor het behoud van werkgelegenheid. We tonen lef op het gebied van duurzaamheid. We bieden zekerheid aan hen die dat nodig hebben. We doen dat op een kwalitatieve, betrouwbare manier vanuit onze christelijke overtuiging en vanuit onze betrokkenheid bij de samenleving.

Resultaten in de raadsperiode 2010-2014:

Bij de verkiezingen van maart 2010 haalden we procentueel meer stemmen dan vier jaar ervoor. Ondanks deze winst kwamen we 300 stemmen tekort voor een derde zetel en kwamen we opnieuw als oppositiepartij in de raad. Hierin kon de ChristenUnie optreden als een stabiele en betrokken partij. 

We zijn uitgegaan van ons eigen programma en hebben onze doelen weten te realiseren door constructief oppositie te voeren. Ook landelijk zien we dat je als kleine partij dan nog flink wat kunt bereiken. Een greep hieruit in willekeurige volgorde:

  • Afschaffing betaald parkeren op niet koopzondagen
  • Realisering kunstgrasveld en herinrichting sportpark Achilles en Sparta
  • Gemeentelijke subsidie ten behoeve van renovatie Lasonderkerk en Jozefkerk
  • Problematiek van loverboys en vrouwenhandel op de politieke agenda geplaatst
  • Aandacht gevraagd voor problematiek hoge rekeningen stadshaard Essent
  • Gezamenlijke visie op het onderhoud en de rol van het monumentale stadhuis
  • Naleving van het afstandscriterium van coffeeshops in de omgeving van scholen
  • Kilometergrens leerlingenvervoer op drie kilometer gehouden

En zo kunnen we dankbaar nog even verder gaan, dat doen we op onze site: www.enschede.christenunie.nl. Bij principiële punten, zoals de discussie rondom het Gogbotfestival, de uitbreiding van het aantal koopzondagen en het sterk verhogen van de leges voor de sluiting van huwelijken en voor begraven in verhouding tot cremeren staan we alleen in de raad, maar we vinden dat niet eng en zullen ons hiervoor blijven inzetten. Onze ideeën voor de komende periode staan in ons verkiezingsprogramma. We volgen hierbij de volgorde van de begrotingsprogramma’s van de gemeente Enschede. De volgorde is nadrukkelijk niet gebaseerd op belangrijkheid.

CU @ de stembus!

Als christenpoliticus ben ik dankbaar dat we politiek mogen bedrijven vanuit een stevige basis, met sterke wortels in onze christelijke waarden. Die waarden proberen we concreet toe te passen in ons streven om er voor alle Enschedëers te zijn. Voor zwakken en sterken, jong en oud, gelovig en niet-gelovig, rijk en arm.

Vandaag mag u gebruik maken van het recht om uw stem uit te brengen. En natuurlijk hoop ik dan dat u en jij je stem op één van de ChristenUnie-kandidaten uitbrengt. Want ik hoop dat je je herkent in onze visie en standpunten en geraakt wordt door onze betrokkenheid op heel de stad. Wij geloven in Enschede, jij toch ook?!

Jurgen van Houdt, lijsttrekker

« Terug

Reacties op 'Geloven in Enschede'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014 > maart