ChristenUnie presenteert Actieplan Zorg bij Manna en De Posten

Zorg Actieplan 2maandag 17 maart 2014 17:21

Als afsluiting van de week van Zorg en Welzijn heeft de ChristenUnie zaterdag het Actieplan "Uw zorg is onze zorg", als recept voor blijvend betaalbare zorg dichtbij mensen gepresenteerd. Wim Tekkelenburg overhandigde een taart aan André Kuipers van Zorggroep Manna om vrijwilligers, zorgprofessionals en zorgbehoevenden een hart onder de riem te steken en het Actieplan te presenteren. Maandag bracht de ChristenUnie een bezoek aan De Posten.

Wim Tekkelenburg: ,,Zorg gaat allereerst over mensen, dus de menselijke maat moet voorop staan. Dat moet wat ons betreft centraal blijven staan nu veel zorgtaken op het bordje van de gemeente komen. Met het actieplan houden we straks de vinger aan de pols bij alle veranderingen, om te voorkomen dat kwetsbare mensen buiten de boot vallen."

De ChristenUnie beseft dat Enschede aan de vooravond staat van grote veranderingen in de zorg. De langdurige zorg verandert. Tekkelenburg: ,,Het is nodig dat de zorg verandert omdat de zorg anders onbetaalbaar wordt voor komende generaties. Er gaan veel meer taken naar de gemeente. Dit brengt onzekerheid met zich mee. Niemand weet precies wat de veranderingen zullen betekenen voor zijn of haar persoonlijke situatie. In dit Actieplan leest u wat de ChristenUnie wil met de zorg. Ons uitgangspunt is: uw zorg is onze zorg."

Het Actieplan Zorg bevat 5 speerpunten:

1. Keuzevrijheid voor zorg die past bij jouw levensovertuiging. Het Persoonsgebonden Budget (PGB) hoort hierbij.

2. Neem onzekerheid over verhuizen weg. Partijen die verantwoordelijk zijn voor de zorg moeten om tafel.

3. Toeslag voor kleine zorginstellingen om de leefbaarheid en de zorg dichtbij, ook in de wijken en dorpen, te kunnen garanderen.

4. Extra geld voor organisaties als Stichting Present om vrijwilligers te kunnen werven en mantelzorgers te betrekken bij uitwerking van zorgplannen.

5. Voldoende geld voor zinvolle dagbesteding als mantelzorgondersteuning.

Op deze pagina is het Actieplan Zorg te downloaden.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie presenteert Actieplan Zorg bij Manna en De Posten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014 > maart