Michiel van Willigen wint Overijsselse duurzaamheidsprijs

Autodelenvrijdag 14 maart 2014 15:12

Michiel van Willigen, gemeenteraadslid van de ChristenUnie in Zwolle, heeft vandaag de titel ‘Groene Belofte van Overijssel’ gewonnen. Van Willigen won de duurzaamheidsprijs met het initiatief autodelenzwolle.nl.

De Groene Belofte wordt zaterdag aan het ChristenUnie-raadslid uitgereikt door Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel. “Delen is het nieuwe hebben, roep ik vaak,” zegt Van Willigen. “Ik ben ontzettend blij dat deze prijs dat onderstreept.”

Volgens Van Willigen is autodelen een initiatief dat helemaal past bij deze tijd. “Het is duurzaam, omdat je minder vaak de auto pakt. Het is goed voor de portemonnee, omdat je samen de lasten draagt. Maar het is ook enorm sociaal. De komende jaren wordt er meer verwacht van netwerken en sociale betrokkenheid. Het delen van auto’s creëert zo’n netwerk, bijvoorbeeld in je eigen wijk.” Het ChristenUnie-raadslid woont in Assendorp, waar zijn  initiatief de parkeerdruk ook nog eens vermindert.

Autodelen neemt de laatste jaren een enorme vlucht. “Ik krijg heel veel positieve reacties en wordt regelmatig gebeld door mensen die er ook iets mee willen doen.”

De prijs ‘Groene Belofte van Overijssel’ is door Natuur en Milieu Overijssel in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor de groene en duurzame plannen van raadsleden  uit de hele provincie. In de finale streed Van Willigen tegen zes andere raadsleden.

« Terug

Reacties op 'Michiel van Willigen wint Overijsselse duurzaamheidsprijs'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014 > maart