Hornbach naar Enschede?

Hornbach_logowoensdag 12 maart 2014 19:09

Bouwgigant Hornbach wil zich graag vestigen in Enschede. De locatie is ook al bekend, het DCW terrein aan de Kuipersdijk. Het college vroeg in de laatste raad met een voorstel goedkeuring om het bestemmingsplan te wijzigen en voor een intentieverklaring om het DCW terrein te verkopen aan Hornbach. De ChristenUnie heeft hierop aangegeven dat het besluit zou moeten worden opgeschort. 
Dit voorstel haalde het echter niet en de raad stemde in met het voorstel van college. Wij willen graag dat men meer tijd neemt om beter onderzoek te kunnen doen naar wel of geen overbewinkeling in de sectoren Bouw- en Tuincentra. Er zijn rapporten die elkaar tegenspreken. Bestaande ondernemers uit Enschede vrezen omzetdaling met verstrekkende gevolgen. Wat ook discutabel is, is de totale verkeersafhandeling. Zo zal de verkeersintensiteit op de Kuipersdijk significant toenemen en is er een nieuwe in- en uitrit gesitueerd aan de Zuiderval wat ons zeer verbaasde. Enkele jaren geleden was een in- en uitrit van Park Phi op de Zuiderval nog een groot punt van discussie! Nu is het schijnbaar geen probleem voor de verkeersdeskundigen van de gemeente Enschede. Hornbach bied werkgelegenheid, met de gemeente is afgesproken dat er ook plaats zal zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij houden Hornbach graag aan die afspraak.
 
Het huidige college wil kostenneutraal werken, dus alle onkosten voor de gemeente moeten worden betaald uit de opbrengst van de verkoop van het DCW terrein. Op zich niks mis mee, maar er moet nogal wat gebeuren! Nu het voorstel toch is aangenomen zal de ChristenUnie het proces kritisch blijven volgen.
Wim Tekkelenburg
Raadslid

« Terug

Reacties op 'Hornbach naar Enschede?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014 > maart