Arie Slob en Gerdien Rots zetten duidelijke lijn uit voor zorg Zwolse senioren

Arie Slob Rivierenhof (5)donderdag 13 maart 2014 12:24

In een goed gevulde ontmoetingsruimte van Woonzorgcentrum Rivierenhof hebben de Zwolse ChristenUnie-lijsttrekker Gerdien Rots, partijleider Arie Slob en mevrouw Anja van Hattem, senior en bewoner van het Woonzorgcentrum, het ‘Zwols seniorenkompas’ ondertekend. De ChristenUnie stelde dit kompas op om een duidelijke lijn uit te zetten voor de zorg voor senioren in de stad.

“Veel ouderen hebben zorgen over de zorg,” stelde Rots. “De ChristenUnie deelt die zorgen. Daarom gaan we nu en de komende vier jaar regelmatig het gesprek met u aan, om te horen wat u belangrijk vindt. Maar we zetten ook een duidelijke lijn uit. Bijvoorbeeld over het dicht bij de mensen regelen van zorg. Kennen en gekend worden staat bij ons voorop.”

Mevrouw Van Hattem deelde één van haar zorgen met de aanwezige senioren en politici. Zij vroeg zich af wie straks haar persoonlijk verzorging regelt. De Zwolse ChristenUnie-lijsttrekker had een duidelijk antwoord: “Alle handen aan het lijf moeten handen van professionals zijn. Uw overbuurman moet u niet gaan helpen met het aandoen van uw steunkousen. Maar als het gaat om sociale activiteiten, dan is het mooi als we dat wel in uw eigen buurt kunnen regelen.”

Ook Tweede Kamerlid Arie Slob zette zijn handtekening onder het Zwols seniorenkompas. “Ik kom uit Zwolle en ben daarom ook blij met de lijn die de ChristenUnie hier in de stad uitzet. Dat de ChristenUnie hier vandaag voor tekent, betekent dat we hier aanspreekbaar op zijn. Ik ook.”

De ChristenUnie benoemt in het Zwols seniorenkompas de volgende punten:

  • zorg en welzijn dichtbij: kennen en gekend worden staat voorop
  • het centraal stellen van de zorgvraag en niet van het zorgaanbod
  • een optimale mix van welzijn, wonen en zorg in onze stad, waardoor senioren zo lang mogelijk zelfstandig en met behoud van eigen regie kunnen meedoen in Zwolle
  • projecten waarin jongeren en senioren samen optrekken samenwerking met de lokale ouderenbonden, die zo’n 6000 Zwolse senioren vertegenwoordigen
  • een levensloopbestendige stad met een hoog voorzieningenniveau en voldoende persoonlijke ondersteuning

Het Zwols seniorenkompas is hier te downloaden.

Foto: Harry ten Klooster

« Terug

Reacties op 'Arie Slob en Gerdien Rots zetten duidelijke lijn uit voor zorg Zwolse senioren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014 > maart