Prijs voor ons programma

maandag 10 maart 2014 17:08

Op voorstel van Jan Griffioen, vader van een dochter met een licht verstandelijke handicap en met zijn medewerking heeft de ChristenUnie in Hardenberg een aangepast verkiezingsprogramma gemaakt voor mensen die moeilijk kunnen lezen.
Sommigen zullen het programma zelf kunnen lezen, voor anderen kan het worden voorgelezen.

MEE (organisatie bij leven met een beperking) heeft een prijs ingesteld voor het verkiezingsprogramma dat het beste aansluit bij de doelgroep.

In het persbericht dat is uitgegeven schrijft MEE:

Prijs voor best leesbare verkiezingsprogramma voor  moeilijk lerenden voor ChristenUnie Hardenberg

Dinsdag 11 maart  om 18.00 uur wordt in het Gemeentehuis van Hardenberg aan Wim Boersma, de prijs uitgereikt voor het best leesbare verkiezingsprogramma voor moeilijk lerenden.  Uiteraard is de schrijver van het programma, Jan Griffioen, ook bij de prijsuitreiking aanwezig.

Het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie in Hardenberg heeft deze prijs gewonnen omdat zij hun programma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart, speciaal hebben laten schrijven in taal die goed te begrijpen is door mensen die moeilijk leren of een licht verstandelijke beperking hebben. Een vader van een kind met een verstandelijke beperking heeft dit verkiezingsprogramma geschreven.

Deze prijs is door MEE IJsseloevers ingesteld ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. MEE wil met deze prijs extra aandacht geven aan het belang dat mensen die moeilijk leren ook hun stem kunnen laten horen. 

« Terug

Archief > 2014 > maart