Pauw en Witteman: ‘Gerdien Rots één van beste raadsleden van Nederland’

Gerdien spoorzonezaterdag 08 maart 2014 14:17

Gerdien Rots, lijsttrekker en fractievoorzitter van de ChristenUnie in Zwolle, is één van de beste twaalf gemeenteraadsleden van Nederland. Dat maakte het tv-programma Pauw en Witteman gisteren bekend. De jury schrijft in haar rapport: “Wanneer je met haar spreekt valt direct haar pure en oprechte interesse op. Ze maakt gemakkelijk contact en gaat bewust het gesprek met bewoners aan.”

Pauw en Witteman en de Volkskrant zoeken in drie rondes naar het allerbeste gemeenteraadslid van Nederland. In de volgende ronde moeten de twaalf geselecteerde raadsleden via www.besteraadslid.nl zo veel mogelijk stemmen binnenhalen. De vier kandidaten met de meeste stemmen strijden vervolgens op 18 maart in een live debat om de titel.

In de aanbeveling op www.besteraadslid.nl wordt Rots omschreven als een “betrokken, constructief, creatief en zorgvuldig raadslid. Ze verdiept zich in onderwerpen, luistert naar mensen en organisaties in de stad. Vanuit een hoopvolle visie is ze er voor alle Zwollenaren. Jong en oud, zwak en sterk, gelovig en niet-gelovig, arm en rijk.”

Tot belangrijkste wapenfeit wordt de inzet voor een goed verloop van de ontwikkeling van de stationsomgeving gerekend. De jury roemt echter ook haar inzet voor “één van de belangrijkste uitdagingen voor gemeentes: de decentralisatie van onder meer de zorg. Met haar fractie organiseerde ze gesprekken met bewoners in de stad, die haar voorzagen van goede feedback en argumenten om tot een krachtig politiek geluid te komen.”

Rots is het enige Overijsselse raadslid dat tot de groep van beste twaalf raadsleden van Nederland is doorgedrongen. Stemmen kan op www.besteraadslid.nl.

Bekijk hier het item van Pauw en Witteman over de verkiezing van het beste raadslid van Nederland.

« Terug

Reacties op 'Pauw en Witteman: ‘Gerdien Rots één van beste raadsleden van Nederland’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014 > maart