Jongeren stemmen: Maayke Nijland stemt op ChristenUnie

20140603 Maayke Nijlanddonderdag 06 maart 2014 22:50

Maayke Nijland (26) woont dicht bij het centrum van Wierden in een appartementje. Ze werkt bij een reïntegratiebedrijf in Deventer als administratief medewerkster. Haar hobby’s zijn hardlopen, zwemmen, pianospelen en lezen. Maayke gaat stemmen op woensdag 19 maart.

"Ik vind het belangrijk dat mensen gaan stemmen. Want de gemeenteraad heeft veel verantwoordelijkheden, die ook consequenties hebben voor de burgers. Daarom vind ik het belangrijk dat de gemeenteraad normen en waarden heeft waar ik achter kan staan. Dat kun je alleen bereiken als je gaat stemmen.”

Zelf stemt ze op de ChristenUnie. “Ik deel de geloofsovertuiging, maar ik ken Riet Eshuis ook. Zij was mijn jeugdleidster en Riet is iemand die hart heeft voor Wierden. Als er iets gedaan moet worden, moet je bij Riet Eshuis zijn.” “Van de ChristenUnie verwacht ik dat ze de christelijke principes bewaakt, zoals de zondagsrust of kunnen kiezen voor christelijke hulpverlening. Maar ik vind het ook mooi dat de CU de bibliotheek en het zwembad open willen houden want dat zijn plekken waar je veel mensen op een ongedwongen manier kunt ontmoeten.”

“Ik zou willen dat er genoeg werk is en blijft voor jongeren. En dat er betaalbare woningen zijn voor ons, ook als je alleen bent. Ik mis wel een gezellig winkelerfje, waar je rustig kunt lopen of fietsen of terrasje kunt pikken met vriendinnen, zonder dat je door de auto’s wordt omver gereden. Omdat ik dat in Wierden mis, ga ik naar Rijssen. Maar ik hoop dat dat in de toekomst nog gaat veranderen.”

Bron: De Driehoek (5 maart 2014)

« Terug

Reacties op 'Jongeren stemmen: Maayke Nijland stemt op ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014 > maart