Arie Slob ondertekent Zwols seniorenkompas

Arie Slob - Foto- Anne Paul Roukema-9272dinsdag 04 maart 2014 10:28

Op donderdag 13 maart ondertekenen drie Zwollenaren het door de ChristenUnie opgestelde ‘Zwols seniorenkompas’. ChristenUnie-partijleider Arie Slob, lokaal lijsttrekker Gerdien Rots en een bewoner van Woonzorgcentrum Rivierenhof - één van de duizenden Zwolse senioren - zetten daarmee een duidelijke lijn uit voor het seniorenbeleid in de stad.

De ChristenUnie zet landelijk in op goede woonvoorzieningen voor ouderen en vraagt aandacht voor eenzaamheid onder een deel van de senioren. In Zwolle staat het leveren van maatwerk voor ouderen centraal in het beleid van de ChristenUnie.

“Ook senioren verdienen maatwerk,” vindt lijsttrekker Rots. “De ChristenUnie wil daarom oog houden voor de specifieke wensen van deze groep Zwollenaren. Met het ondertekenen van het Zwols seniorenkompas spreken we af hoe we ervoor zorgen dat het beleid in Zwolle ook de komende vier jaar zo goed mogelijk aansluit op hun behoeften.”

“We willen bijvoorbeeld dat ouderen zelf kunnen kiezen waar ze welke zorg afnemen, zodat ze zorg krijgen die bij hen past,” zegt Rots. “We investeren in het sociale netwerk van ouderen en ondersteunen mantelzorgers, omdat juist zij zo goed zijn in het geven van zorg op maat.”

De ondertekening van het Zwols seniorenkompas gebeurt op 13 maart om 10.00 uur in Woonzorgcentrum Rivierenhof. Daarna wordt het Zwols seniorenkompas verspreid over de Zwolse woonzorgcentra en is het te downloaden op deze site.

« Terug

Reacties op 'Arie Slob ondertekent Zwols seniorenkompas'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014 > maart