Standpunten mysterieuze blauwe man zijn standpunten ChristenUnie

Morpshuit, Reinier Mulder, brede fotozaterdag 01 maart 2014 15:37

De opvallende blauwe verschijning die de laatste tijd met zijn standpunten af en toe in Zwolle opduikt, doet dat namens de ChristenUnie. Dat blijkt vandaag, nu op zijn bord voor het eerst niet alleen een standpunt, maar ook de naam van onze partij prijkt.

De man dook vorige week voor het eerst op in de binnenstad en werd later ook op andere drukbezochte Zwolse plekken gesignaleerd. Op internet werd er aardig gespeculeerd over de herkomst van de man. De meeste Zwollenaren zagen al een link met de lokale politiek, een enkeling dacht dat de man met zijn uitdossing een voorschot nam op carnaval, dat komend weekend begint.

De blauwe man pleitte de afgelopen week onder meer voor studieruimte en logisch geplaatste fietsenstallingen in de binnenstad, voor een herkenbaar Zwolse Spoorzone en voor snellaadpunten voor elektrische auto’s. Vandaag wil de blauwe man onder andere meer beleving van het water rond Zwolle door de bouw van extra aanlegsteigers en wenst hij dat Zwolse ondernemers de stad ook in de toekomst kleur kunnen blijven geven. De blauwe man werd bijgestaan door raadslid Reinier Mulder (foto) en kandidaatgemeenteraadslid en campagneleider Johannes de Vries.

Met de mysterieuze acties wilde de ChristenUnie de afgelopen weken op een ludieke manier aandacht vragen voor haar standpunten, zonder daar de eigen partijnaam direct aan te koppelen. Johannes de Vries: “In campagnetijd lijken standpunten soms onder te sneeuwen door de namen en logo’s van partijen. We wilden Zwolle nu even vooral laten nadenken over onze ideeën voor de stad, voor we lieten weten dat het ChristenUnie-ideeën zijn.”

Tot de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart zal de blauwe man op verschillende plekken in Zwolle te zien zijn. De man zegt geen woord, maar gaat graag met Zwollenaren op de foto.

« Terug

Reacties op 'Standpunten mysterieuze blauwe man zijn standpunten ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014 > maart