De Weger wethouder in Breukelen - Nederlands Dagblad 27-11-09

vrijdag 27 november 2009 22:47

BREUKELEN - Tymon de Weger, voormalig ChristenUnie-wethouder van Verkeer in Utrecht, wordt wethouder in de gemeente Breukelen.

Hij volgt daar de onlangs afgetreden PvdA-wethouder Gerjet Wisse op, die onder meer sociale zaken, economische zaken en sport in zijn portefeuille had. De ChristenUnie maakt in Breukelen deel uit van een brede 'regenboogcoalitie', maar leverde tot op heden geen wethouder. Omdat de PvdA uit de coalitie stapte, was de ChristenUnie aan de beurt om een bestuurder te zoeken.

De Weger was vanaf 2006 de eerste wethouder namens de ChristenUnie in een van de vier grote steden in Nederland. In maart trad hij af, nadat - tijdens een debat over een actieplan luchtkwaliteit - een meerderheid van de Utrechtse raad een motie van wantrouwen tegen hem had gesteund.

De wethouderspost in Breukelen is voorlopig de laatste politieke baan voor De Weger. ,,Voor na mijn periode in Breukelen ben ik op zoek naar een maatschappelijke betrekking'', legt hij uit. Hij wil zijn kennis meer op sociaal vlak gaan inzetten. In Breukelen worden vanwege een gemeentelijke herindeling pas in november 2010 gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Tot die tijd zal De Weger er actief zijn. Hij is daarom niet beschikbaar als na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 de ChristenUnie in bijvoorbeeld een grote stad een wethouder mag leveren.

« Terug

Reacties op 'De Weger wethouder in Breukelen - Nederlands Dagblad 27-11-09'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > november