Dagopvang voor ouderen in onze gemeente

maandag 28 december 2009 18:20

De laatste raadsvergadering heeft de ChristenUnie een motie ingediend samen met Burgerbelang. Deze motie werd ondersteund door de partijen VVD en HOP.

In eerste instantie sloot ook de PVDA zich erbij aan maar trok zich later terug.

Het CDA als coalitiepartner maar ook GroenLinks en GemeenteBelangen stelden zich als tegenstander op.

De motie die aan het einde van de raadsvergadering is ingediend ging over de problemen waar een aantal gebruikers van de dagopvang mee te maken hebben gekregen na aanpassingen van de indicatiestelling van het CIZ.

Deze mensen krijgen na herindicatie geen mogelijkheid meer om de dagopvang te bezoeken.

Voor dit probleem hebben we als ChristenUnie al vanaf mei in het afgelopen jaar gepleit. In de commissie Samenlevingszaken is regelmatig door dhr. J. van Pijkeren aan de wethouder gevraagd hoe de problemen zich hier in de gemeente ontwikkelden.

De antwoorden van de wethouder waren niet geruststellend. In eerste instantie ontkende de wethouder de problemen en later werd dit omgebogen in het feit dat alles onder controle was en dat er bij hem geen problemen bekend waren. Ook de fractie van Burgerbelang sloot zich inmiddels bij de vraagstelling van de ChristenUnie aan. De coalitiepartijen CDA en PVDA hebben aan ons geen steun verleent in deze periode.

In de raadsvergadering van december hebben we hiervoor een motie ingediend die in grote lijnen in Twenterand raadsbreed is aangenomen. De motie is door 4 partijen ingediend.

De fractie van het CDA reageerde furieus en gebuikte woorden als coalitiebreuk en verwoorde dit ook in de toonzetting. Ook de CDA wethouder J. Coes gebruikte woorden van dezelfde strekking.

Zelfs mevr. Knobben van GB vond het nodig om te roepen dat dit een motie van wantrouwen was want zij had inmiddels de nota gelezen en alles was opgelost ( wij hebben er later in gelezen dat een oplossing gezocht zal worden in de eerste helf van 2010 dus de oplossing is er nog niet )

Vlak voor de vergadering werd ons nog een nota aangereikt met aanpassingen en gevolgen voor de AWBZ gebruikers. Deze nota was officieel bedoeld voor de commissie samenlevingszaken van januari werd ons van ambtelijke zijde vertelt. Het college vond het waarschijnlijk nodig om ons toch maar de pas af te snijden met deze nota. Er was geen mogelijkheid om deze nota te lezen en in de fractie te bespreken.

In het verloop van de heftige discussie gaf de wethouder aan dat de aandachtspunten die in de motie werden genoemd inmiddels door het college zijn overgenomen.

Dit was voor ons voldoende om de motie als overbodig te beschouwen.

 Tot slot blijft er een naar gevoel van deze discussie over, onze inzet was volledig voor de gedupeerde inwoners van onze gemeente, en die van onze coalitie genoten puur een politiek item om een start te maken voor de verkiezingsstrijd. Dit heeft ons wel aan het denken gezet.

De CDA fractie heeft inmiddels contact gezocht met een dagopvang om nu ook zelf te gaan onderzoeken welke problemen er leven.

Jammer dat 1 januari hiermee niet wordt gehaald en er juist tijdens de feestdagen mensen veel sociale contacten nodig hebben. Ook de mensen die hier niet meer voor in aanmerking komen.

« Terug

Reacties op 'Dagopvang voor ouderen in onze gemeente'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > december