De Heemtuin krijgt nu echt vorm

dinsdag 08 december 2009 16:10

De Heemtuin krijgt nu echt vorm

De Heemtuin, het woningbouwproject in Kruidenwijk-Zuid, krijgt steeds meer vorm.  

Nadat afgelopen week de bouw is begonnen van de eerste woningen, is nu ook de overeenkomst getekend voor de verkoop van 17 kavels aan de woningstichting.

foto

De woningstichting gaat op die kavels energiezuinige sociale huurwoningen bouwen. De bouw begint volgens de planning komend voorjaar, de woningen zijn dan naar verwachting rond de jaarwisseling 2010/2011 klaar.

Vanaf 14 december zullen de medewerkers van het team Groen en Afval langs de Lupinelaan 36 volwassen lindebomen planten; de eerste aanplant in deze wijk, die een groene aanblik zal krijgen. Het zijn bomen die we in het jaar 2000 van plaatselijke ondernemers hebben gekregen, zogeheten millenniumbomen. Op dinsdag 15 december rond 13.00 uur zullen de wethouders Wilma Paalman en Johan Hegeman een handje helpen bij de aanplant.

Verkoop bouwkavels op schema

De eerste acht woningen die nu worden gebouwd, zijn twee-onder-een-kappers (projectwoningen) en staan langs de Lupinelaan. In totaal worden in deze eerste fase van De Heemtuin150 woningen gebouwd in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Bovendien is er de keuze tussen zelf een woning (laten) bouwen of een woning kopen van een projectontwikkelaar.

Van de 40 bouwkavels die de gemeente Hellendoorn in de verkoop aanbiedt, zijn er inmiddels al 24 verkocht of in een voorstadium van verkoop (in optie of bij de notaris). Daarmee is in acht maanden tijd al meer dan de helft van de kavels verkocht of in optie, terwijl er twee jaar was uitgetrokken voor de verkoop.

 

Subsidie aangevraagd

Natuurlijk heeft ook De Heemtuin te maken met de gevolgen van de economische crisis. De verkoop van de duurdere kavels en woningen gaat trager dan normaalgesproken het geval is. Potentiële woningkopers denken langer na en proberen begrijpelijkerwijs eerst hun eigen woning te verkopen.

Om de verkoop van de woningen van de projectontwikkelaars te stimuleren, heeft de gemeente voor De Heemtuin een stimuleringssubsidie aangevraagd bij het ministerie van Economische Zaken (Tijdelijke Stimuleringsregeling Woningbouwprojecten, tranche 2009). Eind van dit jaar wordt duidelijk of die aanvraag wordt gehonoreerd.

 

Kwaliteit van de wijk

De Heemtuin is ruim opgezet, met veel aandacht voor bestaande landschaps- en groenstructuren. De Lupinelaan, omzoomd door bomen, wordt de hoofdweg. Ook krijgt de wijk een hofje en met groen omgeven straten en (fiets)paden. We hechten veel belang aan de kwaliteit van deze wijk: het moet een mooie, rustige wijk worden waar het goed toeven is. Dat was het uitgangspunt bij het ontwerpen ervan. Het aantal woningen en de ligging van de infrastructuur zijn hierop afgestemd.

« Terug

Reacties op 'De Heemtuin krijgt nu echt vorm'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > december