ChristenUnie wil bestuurlijke LAT-relatie uitbreiden

woensdag 25 november 2009 12:46

ChristenUnie wil bestuurlijke LAT-relatie uitbreiden

 

De ChristenUnie-kiesverenigingen van de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden-Enter willen in de raadsperiode 2010 – 2014 de bestuurlijke samenwerking tussen deze 3 gemeenten uitbreiden en versterken. Het betreft de samenwerking op o.a. het gebied van recreatie/toerisme, landelijk gebied, milieu/afvalstoffen en veiligheid/alcoholmatigingsbeleid.

Op initiatief van de ChristenUnie Hellendoorn hebben de 3 kiesverenigingen de afgelopen weken hun verkiezingsprogramma’s met elkaar vergeleken.

Onder de noemer ‘Bestuurlijke reLATie’ werd overeenstemming bereikt dat op een aantal beleidsterreinen afstemming en/of samenwerking mogelijk cq nodig was. De reden hiervoor was efficiency en/of geografische samenhang.

Bij deze samenwerkinggedachte staat de zelfstandigheid van de 3 gemeenten niet ter discussie.

Naast de genoemde onderwerpen stellen de 3 kiesverenigingen ook voor dat minimaal 1 x per jaar de raden en/of commissies van de 3 gemeenten samen vergaderen om concreet sturing te geven aan samenwerkingszaken.

Op deze manier wil de ChristenUnie laten zien dat vanuit de kracht van landelijke gemeenten het mogelijk is om op deze schaal herkenbaar en daadkrachtig te besturen.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil bestuurlijke LAT-relatie uitbreiden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > november