ChristenUnie Hellendoorn gaat voor ‘Duursaam & waarde(n)vol’

vrijdag 20 november 2009 10:04

ChristenUnie Hellendoorn gaat voor ‘Duursaam & waarde(n)vol’

De ChristenUnie Hellendoorn heeft haar verkiezingsprogramma in hoofdlijnen vastgesteld. De verkiezingen voor de raadsperiode 2010-2014 wordt ingegaan met de slogan: ‘Duursaam en waarde(n)vol’.

De lijsttrekker voor de ChristenUnie is de huidige fractievoorzitter, Bert Haan uit Nijverdal, gevolgd door Willie Roskam-Kroeze uit Nijverdal en Anne-Wil Lensen-Bonthuis uit Daarlerveen.

De huidige wethouder voor de ChristenUnie, Willie Roskam-Kroeze wil graag als raadslid politiek actief blijven. Ze kiest voor het belang van haar gezin en haar sociale omgeving en is daarom niet opnieuw als wethouder beschikbaar.

 

Op de ledenvergadering van de ChristenUnie van 18 november j.l. werd het concept verkiezingsprogramma besproken. Trefwoorden hierin zijn duurzaam, saamhorigheid en waarde(n)vol. Enkele concrete speerpunten zijn:

  • kleinschalige windenergie via windturbines op wijk en buurtniveau en industrieterreinen,
  • woonruimte voor oa jonge gezinnen in kleine kernen en buurtschappen,
  • het WMO-loket toegankelijk voor mantelzorgers,
  • het terugdringen van het aantal onveilige verkeerssituaties met 25 %,
  • lespakket voor ongewenst en grof taalgebruik op basisscholen en
  • gesloten winkels op zondag.

 

De ChristenUnie denkt haar twee raadszetels te kunnen behouden en hoopt dat de waarde(n)volle bijdrage aan het huidige college vertaald kan worden in een derde zetel.

 

De ChristenUnie Hellendoorn beschikt over potentiële wethouderskandidaten voor de nieuwe raadsperiode. Deze komen uit eigen gelederen en zo nodig kan een beroep worden gedaan op ervaren bestuurders uit een landelijke pool.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Hellendoorn gaat voor ‘Duursaam & waarde(n)vol’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > november