Prik tegen Mexicaanse griep is te halen in sporthal Wierden

woensdag 18 november 2009 13:43

Kinderen uit de gemeenten Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten worden op vrijdag 27 november en op vrijdag 18 december

Kinderen uit de gemeenten Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten  worden op vrijdag 27 november en op vrijdag 18 december gevaccineerd tegen de Mexicaanse Griep in sporthal ‘n Dikken in Wierden (vlakbij het NS-station). Ouders met kinderen in die leeftijdsgroep krijgen een uitnodiging, met daarin een tijdstip,  thuis gestuurd. Om verkeersdrukte te voorkomen, roept de politie Twente iedereen op met het openbaar vervoer te komen of te carpoolen.

Minister Klink van Volksgezondheid heeft besloten dat kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar  in aanmerking komen voor vaccinatie  tegen Nieuwe Influenza A (H1N1), ook wel bekend als Mexicaanse griep.

GGD Regio Twente verzorgt de vaccinaties in Twente voor kinderen geboren na 23 november 2004 en vòòr 23 mei 2009. Ook de huisgenoten van kinderen jonger dan 6 maanden mogen zich laten vaccineren. Alle geselecteerden voor vaccinatie ontvangen een uitnodiging van de GGD.  In deze uitnodiging staan ook de tijdstippen vermeld. Inenten gebeurt in alfabetische volgorde. De GGD wijst erop dat het van belang is dat iedereen op het aangegeven tijdstip komt. Dit vanwege het grote aantal verwachte mensen.

 

GGD Regio Twente heeft met de Twentse gemeenten afspraken gemaakt over de locaties en de data waarop gevaccineerd gaat worden.  Bij de keuze van de priklocaties is er rekening mee gehouden dat het GGD-personeel in korte tijd grote groepen mensen moet inenten. Voor de gemeenten Hellendoorn, Wierden,  en Rijssen-Holten is daarom gekozen voor één priklocatie, namelijk sporthal ‘n Dikken aan de Dikkensweg 1 in Wierden. Voor deze sporthal is gekozen omdat het NS-station op loopafstand ligt. Om al te grote verkeersdrukte te voorkomen, vraagt de politie u dan ook  zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. De data zijn vrijdag 27 november voor de eerste vaccinatie en vrijdag 18 december voor de tweede.

 

Vragen?

Voor vragen over het oproepschema kunt u contact opnemen met de GGD Regio Twente op 053 487 67 67. Het landelijke informatienummer voor alle griepvragen is 0800 1100. U kunt ook terecht op www.grieppandemie.nl, hier vindt u onder andere een overzicht van de meest gestelde vragen

« Terug

Reacties op 'Prik tegen Mexicaanse griep is te halen in sporthal Wierden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > november