Verlenging tijdelijke afsluiting oversteek Boomcateweg/ Klokkendijk

dinsdag 03 november 2009 11:38

Verlenging tijdelijke afsluiting oversteek Boomcateweg/ Klokkendijk

Maandagmiddag 2 november heeft de gemeente Hellendoorn overlegd met vertegenwoordigers van Politie Twente, de dienst VerkeersOngevallenAnalyse en de gemeente Wierden in verband met de tijdelijke afsluiting van de oversteek Boomcateweg/ Klokkendijk. Vrijdagmiddag 30 oktober heeft namelijk op het kruispunt Burgemeester H. Boersingel – Boomcateweg – Klokkendijk een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Dit is het tweede ernstige ongeval in zeer korte tijd. Om die reden heeft de gemeente vrijdag besloten om de oversteek Boomcateweg – Klokkendijk van beide kanten af te sluiten voor alle verkeer. Vrijdagavond zijn verwijzingsborden (zowel op Hellendoorns als Wierdens grondgebied) en afzettingshekken geplaatst. Voor direct aanwonenden (op Hellendoorns grondgebied) is deze week een gesprek gepland.

foto

De oorzaak van dit ongeval is niet bekend. Deskundigen geven aan dat ook bij vorige ongevallen de oorzaak niet te achterhalen is. Volgens hen geeft objectief gezien de oversteek geen aanleiding tot dergelijke ongevallen. Omdat er geen oorzaak is aan te wijzen, is in het overleg van vanmiddag 2 november besloten om de tijdelijke afsluiting voorlopig te handhaven. De hulpverleningsdiensten zullen hiervan op de hoogte worden gebracht. Voor omwonenden en betrokkenen uit zowel de gemeente Hellendoorn als de gemeente Wierden is donderdagavond 12 november a.s. een informatieavond gepland. Op deze avond zullen diverse mogelijke maatregelen worden toegelicht. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem-Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Omwonenden worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Bij dit overleg zijn de wethouders verkeer van de gemeente Wierden, Dick Velten, en van de gemeente Hellendoorn, Wilma Paalman-Vloedgraven aanwezig, evenals Politie Twente. 

Ter plekke zal vanaf dinsdag 3 november een omleidingsroute worden aangegeven, via Zunaweg. Op bijgaand kaartje staat dit aangegeven.

« Terug

Reacties op 'Verlenging tijdelijke afsluiting oversteek Boomcateweg/ Klokkendijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > november