Dwangsom Ten Cate wordt ingetrokken

woensdag 21 oktober 2009 12:36

De gemeente Hellendoorn is bereid om de eind vorig jaar aan Ten Cate Technical Fabrics (TCTF) opgelegde dwangsom in te trekken.

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn is bereid om de eind vorig jaar aan Ten Cate Technical Fabrics (TCTF) opgelegde dwangsom in te trekken.

Deze stap werd destijds genomen, nadat bij diverse controles was gebleken dat deze fabriek aan de P.C. Stamstraat zich niet hield aan de lozingsvoorschriften uit de milieuvergunning. Zo bleek bij drie afzonderlijke steekproeven dat het op het riool geloosde afvalwater teveel sulfaat bevatte, te warm en te zuur was.

Burgemeester en Wethouders van Hellendoorn gaven TCTF tot 1 januari van dit jaar de tijd om de voorschriften na te leven. Hiertegen maakte het bedrijf op zijn beurt bezwaar. Inmiddels is de bedrijfsvoering aan de P.C. Stamstraat op diverse fronten aangepast om te kunnen voldoen aan de lozingsvoorschriften.

Zo is de ververij vrijwel geheel stilgelegd om aan de sulfaat-norm te kunnen voldoen. Bijna alle afvalwater wordt sinds enige tijd geloosd via een neutralisatie-unit, die is voorzien van een aanvullende loogdoseerinstallatie. Op diverse plekken in het bedrijf worden metingen verricht om de zuurgraad van het afvalwater beter in de gaten te kunnen houden. Nieuwe koelinstallaties moeten de temperatuur van het afvalwater naar beneden brengen.

In het voorjaar heeft de gemeente opnieuw twee steekproeven gedaan. Verder stuurt het bedrijf wekelijks een overzicht met analyses van het afvalwater naar de gemeente. Hieruit blijkt dat de afvalwaterproblemen bij TCTF inmiddels tot het verleden behoren.

Voor B en W geven ze voldoende zekerheid om de dwangsom in te trekken op de uitdrukkelijke voorwaarde dat het bedrijf zijn bezwaarschrift tegen deze beschikking gelijktijdig intrekt.

« Terug

Reacties op 'Dwangsom Ten Cate wordt ingetrokken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > oktober