Inloopmiddag 2009

banner inloopmiddag 2009maandag 19 oktober 2009 19:59

 

Christen Unie hield inloop in Den Ham

“nieuw element – interactiviteit met flip overs “

 Het bestuur van de Christen Unie Twenterand hield opnieuw haar “jaarlijkse inloop”voor al haar leden.

Doel van de samenkomst is met name ontmoeting en reflectie. Alle raadsleden, wethouder en steunfractieleden waren aanwezig. Zo was er voor iedereen meer dan voldoende tijd en gelegenheid over politieke onderwerpen te spreken.

Ter voorbereiding op deze ontmoeting zijn de leden per mail en via website geïnformeerd over een concept speerpunten programma. Tijdens de bijeenkomst hingen verspreid over de “plaggemars”locatie op grote flip-over vellen de speerpunten. Met behulp van groene – oranje en roze stikkers konden de leden hun mening geven over het speerpunt. Ook was er alle gelegenheid om nieuwe speerpunten aan te reiken.Er werd volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om een persoonlijke mening aan het papier toe te voegen. Het is nu aan de programmacommissie om samen met de fractie een selectie te maken uit de speerpunten. Deze worden op 17 november tijdens de ledenvergadering aan de leden aangeboden ter vaststelling. Ook zal tijdens deze vergadering het programma, de ledenlijst en de lijsttrekker worden voorgedragen en gekozen. Ook zal het uitgebreide verkiezingsprogramma worden aangeboden en vastgesteld.

Deze laagdrempelige aanpak van de Christen Unie zorgt ervoor dat de voedingsbodem voor het vaststellen van de speerpunten allereerst aangedragen kon worden door de eigen leden. De communicatie intern is heel belangrijk voor het creëren van draagvlak. Als je dat wilt uitdragen in alle bestuurslagen moet je het niet alleen met de mond beleiden maar ook uitvoeren, aldus de fractie en het bestuur.

Het was een geslaagde middag en er werd volop gediscusseerd over de begroting. Het afvalbeleid, de hoeveelheid wethouders, de zwembaden, het Log gebied Fortwijk, verkeersveiligheid, de aanbesteding HH1/2 van de WMO, de plaatsing van jongeren in de wijk Bussinkhof te Den Ham en behouden van de bibliotheek te Den Ham.

Iedereen heeft over welk onderwerp dan ook wel een mening en die mocht deze middag gehoord worden.

De aanwezige leden maakten er samen een gezellige en nuttige middag van.

« Terug

Reacties op 'Inloopmiddag 2009'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > oktober