Prijs voor verkeerskundige van gemeente Hellendoorn

donderdag 15 oktober 2009 09:23

De verkeerskundige van de gemeente Hellendoorn, Reinier Valk is namelijk gistermiddag gehuldigd als een van de winnaars van de Verkeersveiligheidsprijs Overijssel in de categorie personen.

De verkeerskundige van de gemeente Hellendoorn, Reinier Valk is namelijk gistermiddag gehuldigd als een van de winnaars van de Verkeersveiligheidsprijs Overijssel in de categorie personen. De prijs is toegekend door ROVO (Regionaal orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel).
Citaat uit het juryrapport: 'Reinier Valk is als gemeentelijke verkeersveiligheidscoördinator een stimulans voor collega's in andere gemeenten. Hij is zeer betrokken bij de verkeersveiligheid in de gemeente Hellendoorn, vormt daarin een constante factor en is altijd erg vernieuwend bezig. Hellendoorn besteedt veel tijd en energie aan dit onderwerp en is daarmee een van de voorlopers in Twente'.

foto

PERSBERICHT
Zwolle, 14 oktober 2009

Personen en organisaties bekroond voor hun inzet
Verkeersveiligheidsprijs Overijssel uitgereikt aan negen winnaars
Vijf personen en vier organisaties zijn winnaar van de Verkeersveiligheidsprijs Overijssel 2006-2008. De negen winnaars kregen hun prijs woensdag 14 oktober uitgereikt in Bathmen. De jury kende in de categorie personen prijzen toe aan VVN-vrijwilligers Bert Aussen, Ben Elschot (Hengelo), Berend Witte (Oldenzaal) en Jan Damen (Deventer), verkeersoudercoördinator Aad van den Bergh (Dalfsen) en beroepskracht Reinier Valk (gemeente Hellendoorn). Winnende organisaties zijn SBO De Rank (Almelo), het Agnieten College in Zwartsluis, ZAT Projectbureau (Meppel) en het project Duurzaam Veilig in de Kop van Overijssel.
De Verkeersveiligheidsprijs Overijssel wordt uitgereikt om mensen te belonen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor de verkeersveiligheid in Overijssel. Ook krijgen hun initiatieven hiermee meer bekendheid, zodat anderen ze kunnen overnemen. Verder draagt de prijs bij aan de aandacht voor verkeersveiligheid en wordt ermee gestimuleerd dat organisaties samen werken aan projecten op dit terrein. De jury, onder leiding van ROVO-voorzitter Thijs Bennink, boog zich over 21 inzendingen, verdeeld over vier categorieën. In de categorie overheden en de categorie innovatief idee/aansprekend plan vielen geen prijzen, maar verschillende personen en organisaties kregen wel een prijs. Andere  uryleden waren wethouder Henk Boxum (gemeente Steenwijkerland), Hans Bijkerk (afdelingschef verkeer politieregio Twente) en Annie Haakmeester namens de Klankbordgroep Gehandicapten.

Personen
In de categorie personen ging een prijs van tweeduizend euro naar Bert Aussen en Ben Elschot, vrijwilligers van VVN-afdeling Hengelo. Zij brachten verkeersregelgeving in kaart voor bestuurders van een scootmobiel of een gehandicaptenvoertuig met motor. Hierover maakten ze het boek Rijwijzer'. De jury is vol lof en noemt het boek een goed handvat voor de genoemde groep bestuurders. Ook is er op dit gebied nog te weinig op de markt, meent de jury, die zelf vijftig exemplaren van het boek afneemt en beschikbaar stelt aan Overijsselse gemeenten.
De beide auteurs zijn niet de enige VVN-vrijwilligers die een prijs wonnen. Berend Witte kreeg een prijs van vijfhonderd euro vanwege zijn jarenlange inzet voor de VVN-afdeling Oldenzaal en een identieke cheque was er voor Jan Damen van VVN-afdeling Deventer, die met een BOB-caravan de provincie in trok, om de BOB-campagne te promoten. Verkeersoudercoördinator Aad van de Bergh kreeg een prijs voor de manier waarop hij verkeersouders in Dalfsen samenbrengt, weet te binden en enthousiasmeert voor verkeerseducatie op basisscholen.
Reinier Valk, gemeentelijk verkeersveiligheidscoördinator in de gemeente Hellendoorn, krijgt als beroepskracht een diner- en cadeaubon. Hij stelt zich bijzonder actief op in zijn vakgebied en heeft in de gemeente Hellendoorn veel bereikt op het gebied van verkeersveiligheid.

Organisaties
In de categorie organisaties kende de jury een prijs van drieduizend euro toe aan De Rank; een basisschool voor speciaal onderwijs in Almelo. Met het project 'Zingend op de fiets naar school' wordt bevorderd dat kinderen zo vroeg mogelijk onder de begeleiding of zelfstandig op de fiets naar school gaan. De jury noemt het project goed overdraagbaar en waardeert het extra omdat er nog niet veel educatief materiaal beschikbaar is voor deze groep kinderen.
Tijdens de introductieweek krijgen nieuwe brugklassers op het Agnieten College in Zwartsluis een DVD te zien over hun route naar school. Het project 'Van huis naar Zwartsluis' bevat ook een lesbrief. De jury roemt het innovatieve en educatieve karakter van dit project en kende een prijs van 1.500 euro toe.
Een prijs van vijfhonderd euro was er voor ZAT Projectbureau uit Meppel. Het bureau verzorgt het project 'Veilig Uitgaan, Veilig Thuiskomen' dat wordt uitgevoerd op scholen in het voortgezet onderwijs. Het project richt zich op het tijdig signaleren van rijden onder invloed vanuit de horeca of sportkantine en het omgaan met agressie en asociaal gedrag door overmatig drankgebruik. De jury vindt dat het project goed aansluit bij de belevingswereld van jongeren en waardeert ook dat de organisator zelf erg actief en betrokken is bij het project.
Tot slot was er een prijs voor het project Duurzaam Veilig in de Kop van Overijssel. De gemeenten Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland werken nauw samen om iets te doen aan de verkeersonveiligheid in de Kop van Overijssel. Uniek is volgens de jury dat de gemeenten ook echt op projectniveau samenwerken aan de uitvoering. De gemeentelijk verkeersveiligheidscoördinatoren van de drie gemeenten kregen een diner- en cadeaubon uitgereikt.

In de categorie overheden waren er wel inzendingen, maar deze voldeden nietaan de criteria. Een speciale vermelding was er wel voor het project 'Veilig Op Weg' van de gemeente Zwolle. De jury denkt dat het project kan  dienen alsvoorbeeld voor andere gemeenten, want het draaiboek ervan is goed overdraagbaar.

« Terug

Reacties op 'Prijs voor verkeerskundige van gemeente Hellendoorn'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > oktober