Geen subsidie voor Historisch Centrum Overijssel

donderdag 10 september 2009 18:04

Het verzoek van het Historisch Centrum Overijssel om subsidie voor de uitgave van een boek is door het college afgewezen. Het Historisch Centrum Overijssel heeft een subsidieverzoek ingediend voor de uitgave van het boek 'Overijssel.

NIJVERDAL - Het verzoek van het Historisch Centrum Overijssel om subsidie voor de uitgave van een boek is door het college afgewezen. Het Historisch Centrum Overijssel heeft een subsidieverzoek ingediend voor de uitgave van het boek 'Overijssel. Plaatsen van herinnering'. Eén verhaal in het boek heeft betrekking op de gemeente Hellendoorn en gaat over het volkssanatorium.

Het Historisch Centrum Overijssel had daarom verzocht om een subsidie van € 1.000,- als bijdrage in de kosten van de uitgave van het boek. Het beleid is dat bij boekuitgaven wordt gekeken naar het cultuurhistorisch belang voor de gemeente Hellendoorn en het bereiken van een zo groot mogelijk publiek.

In het betreffende boek komen 25 onderwerpen aan bod, waarvan er slechts één betrekking heeft op de gemeente Hellendoorn. Het cultuurhistorisch belang hiervan is volgens het college niet zodanig dat dit nieuwe gegevens oplevert.

Bovendien is onlangs nog over het volkssanatorium geschreven door Gerrit Willem Kuijk in zijn boek 'Een Dèventer Jonge in Volkssanatorium Hellendoorn'. De conclusie van het college is dan ook dat de uitgifte van het boek 'Overijssel. Plaatsen in herinnering' van onvoldoende gewicht is om voor een gemeentelijke subsidie in aanmerking te komen.

« Terug

Reacties op 'Geen subsidie voor Historisch Centrum Overijssel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > september