Vast bedrag voor rioolaansluiting buitengebied

maandag 07 september 2009 18:00

Als het aan het college ligt wordt een vaste bijdrage van € 3.320,- gevraagd als een rioolaansluiting in het buitengebied wordt aangevraagd.

NIJVERDAL - Als het aan het college ligt wordt een vaste bijdrage van € 3.320,- gevraagd als een rioolaansluiting in het buitengebied wordt aangevraagd.

Binnen de bebouwde kom moet voor een rioolaansluiting een vast bedrag van € 517,65 betaald worden. Als de afstand tussen de perceelsgrens en het hoofdriool groter is dan 10 meter worden de werkelijke aansluitkosten in rekening gebracht.

Buiten de bebouwde kom variëren de aansluitkosten nogal, afhankelijk van ligging van de aan te sluiten woning ten opzichte van het rioolstelsel liggen de kosten gemiddeld tussen de € 1.500,- en ruim € 10.000,-. Dat laatste is het geval als er een zelfstandige pompunit met stroomvoorziening moet worden geplaats.

Voor de aanleg van drukriolering is door de raad een eenmalige eigen aansluitbijdrage vastgesteld van € 3.320,-. Het college zag zich nu geplaatst voor de vraag of in het vervolg de werkelijke kosten in rekening gebracht moeten worden of dat gekozen wordt voor een standaard aansluitbijdrage.

Door het hanteren van een standaard aansluitbijdrage wordt discussie over de aansluitkosten voorkomen. Bovendien kan efficiënter gewerkt worden, omdat niet eerst een kostenberekening gemaakt hoeft te worden. Voor het college reden om te kiezen voor een standaard aansluitbijdrage.

De hoogte van het bedrag wordt gelijk aan het sinds de aanleg van de drukriolering gehanteerde bedrag van € 3.320,-. Daarmee wordt volgens het college het gelijkheidsbeginsel doorgezet. Als de commissie grondgebied instemt met deze standaardbijdrage, kan de regel per oktober 2009 ingaan.

« Terug

Reacties op 'Vast bedrag voor rioolaansluiting buitengebied'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > september