Gemeente promoot Week van de Vooruitgang

dinsdag 25 augustus 2009 17:53

De gemeente Hellendoorn heeft van Milieudefensie het verzoek gekregen om mee te werken aan de Week van de Vooruitgang. Het doel van deze week is het bewustzijn bij de burger te vergroten ten aanzien van de manier waarop hij/zij zich verplaatst.

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn heeft van Milieudefensie het verzoek gekregen om mee te werken aan de Week van de Vooruitgang. Het doel van deze week is het bewustzijn bij de burger te vergroten ten aanzien van de manier waarop hij/zij zich verplaatst.

In de Week van de vooruitgang wil Milieudefensie laten zien welke gevolgen het heeft als je altijd met de auto ergens naar toe gaat. Het gaat dan om het milieu, de veiligheid, de leeftbaarheid in de wijk en de eigen gezondheid. De gemeente Hellendoorn wil door deel te nemen aan deze week laten zien dat ze zich sterk maakt voor de verkeersveiligheid, leefbaarheid en luchtkwaliteit en dat de volksgezondheid en het milieu hoog op de agenda staan.
Deelname aan de Week van de Vooruitgang kan volgens de gemeente op een goede manier bijdragen aan een stukje bewuster gebruik van de auto. Hierbij valt dan te denken aan 'het nieuwe rijden' en 'op de voeten en fietsen naar school'.

Vanuit de verkeersveiligheid wil de gemeente een aantal projecten uitvoeren die ook in het programma van de Week van de Vooruitgang worden genoemd:
- Aanleg van veilige schoolomgevingen
- Het nieuwe rijden (zuiniger rijden)
- Op de voeten en fietsen naar school
- 1 dag gratis vervoer
- Straatspeeldag

De Week van de Vooruitgang vindt plaats van 13 tot en met 22 september.

« Terug