Gezamenlijke salarisadministraties in 2011 gereed

dinsdag 25 augustus 2009 17:52

Het college van B&W heeft ingestemd om te gaan samenwerken op het gebied van de salarisadministraties van de gemeentes Wierden en Rijssen-Holten en de gemeente Hellendoorn. De gemeente Hellendoorn zal dan als centrale gemeente optreden.

NIJVERDAL/WIERDEN/RIJSSEN-HOLTEN - Het college van B&W heeft ingestemd om te gaan samenwerken op het gebied van de salarisadministraties van de gemeentes Wierden en Rijssen-Holten en de gemeente Hellendoorn. De gemeente Hellendoorn zal dan als centrale gemeente optreden.

In 2007 is gestart met een onderzoek naar de mogelijkheid tot samenwerken op dit gebied. De wensen en eisen zijn inmiddels op elkaar afgestemd en op basis hiervan heeft softwareleverancier RAET een investeringsvoorstel aangeleverd. Tevens is er een plan aangeleverd om de administraties samen te voegen. Dit moet per 1 januari 2011 definitief vorm krijgen.

De gemeentes willen deze samenwerking om een kwaliteitsslag te kunnen maken en de kwetsbaarheid te verminderen. Ook de kostenbesparing van 15% speelt daarbij een grote rol. Voor de invoering van het plan hebben de gemeentes een budget opgenomen van 40.000 euro, de structurele kosten blijven nagenoeg gelijk. De kosten en de besparingen worden evenredig onder de 3 gemeentes verdeeld.

« Terug

Reacties op 'Gezamenlijke salarisadministraties in 2011 gereed'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.