mei 2009

maandag 24 augustus 2009 19:36

Lintje

Traditiegetrouw worden er rond Koninginnedag een aantal mensen bijzonder in de schijnwerpers gezet door hen een lintje toe te kennen. Vaak zijn dat mensen die zich jarenlang belangeloos hebben ingezet voor allerlei bestuursfuncties binnen onze samenleving. Zonder hen zou onze hedendaagse samenleving er een stuk minder aangenaam uitzien. Buiten dat het thuisfront keer op keer hun aanwezigheid moet missen, steken ze ook hun nek uit in het belang van hun ideaal.

Echter, afgelopen week sprak ik een moeder die alleen stond in de opvoeding van haar kinderen. Haar ex-man woonde sinds enige jaren niet meer bij haar thuis en de zorg voor haar twee kinderen kwam op haar schouders terecht. De kinderen waren in de leeftijd van ongeveer tussen de 14 en 18 jaar. Eén van haar kinderen heeft speciale aandacht nodig, omdat hij in zijn doen en laten niet alles kan overzien. In haar relaas kwam naar voren dat de zorg van haar kinderen helemaal voor haar rekening kwam en dat was niet helemaal zonder zorgen. Vaak moest ze ‘s avonds op pad om een van haar kinderen op te halen. Omdat dit vaak laat is, slaapt ze daarvoor alvast een tijdje op de bank. Ze vertelde me dat ze dan soms naar plaatsen moest waar je niet graag komt.

De vasthoudendheid waarmee ze telkens weer haar verantwoordelijkheid neemt is zeer bewonderenswaardig. Ze verdient in mijn ogen dubbel en dwars een lintje. Ongetwijfeld heeft ze op Moederdag beschuit en thee op bed gehad. In de politiek zijn we ons aan het voorbereiden op de perspectiefnota. Er komen donkere wolken aandrijven in financiële zin. Er moet zorgvuldig worden gekeken naar een oplossing om de begroting sluitend te maken. Wat mij betreft zal dit zorgvuldig en toekomstgericht gebeuren. Immers, rentmeester ben je ook voor morgen…

« Terug