"Zo zien wij het graag"

opening fietsbrug (2)woensdag 01 juli 2009 15:30

Woensdagmiddag werd de fietsbrug in Veeneslagen feestelijk geopend. De opening was vooral een feest voor de kinderen. Maar ook in het dagelijks gebruik zal de fietsbrug het voor veel kinderen makkelijker en veiliger maken van en naar school te gaan. De ChristenUnie juigt het toe dat fietsers en voetgangers aandacht krijgen, en dat de kinderen betrokken worden bij ontwikkelingen.

 
Een ballonnenwedstrijd, ijsjes en popkorn of suikerspin. De stratenmakers werken ondertussen hard aan het voetpad langs het fietspad.

“Het gemeentelijk beleid moet gezinsvriendelijk zijn. Dan kan zal ondermeer moeten blijken door het inzetten op veilige wijken. Goede fietsverbindingen en voetpaden kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren” volgens Gerrit Roosink. De fietsbrug in Veeneslagen is een belangrijke schakel in de verbinding tussen Veeneslagen-West en het oudere deel van Veeneslagen waar de scholen staan. De fietsbrug sluit direct aan op de Laan oud-Indiëgangers, waar een verhoging er voor moet zorgen dat het autoverkeer rekening houdt met de fietsers die voorrang hebben.

Langs het fietspad tussen Stroekeld en Roerdomp wordt op dit moment een voetpad aangelegd. Gerrit Roosink: “Vanuit het wijkpanel Rijssen-Noord is vorig jaar ingebracht dat op dit fietspad veel kinderen van en naar school lopen. Door het ontbreken van een voetpad langs het fietspad leverde dat vaak gevaarlijke situaties op. Daar is wethouder ter Schure goed op ingesprongen. De aanleg van dit voetpad is een mooi tastbaar resultaat van wat de wijkpanels kunnen betekenen. Zo zien wij het graag.”


Wethouder ter Schure, en de heer ter Steege, na opening van de fietsbrug

« Terug

Reacties op '"Zo zien wij het graag"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.