Betaald parkeren in Nijverdal

clip_image001dinsdag 23 juni 2009 23:21

Een ruime meerderheid van de Hellendoornse  gemeenteraad heeft maandagavond  ingestemd met het invoeren van betaald parkeren in het centrum van Nijverdal en enkele aangrenzende gebieden met ingang van 1 oktober 2011.

Het betaald parkeren hangt samen met de vernieuwing van het Nijverdalse centrum. Het centrum heeft met de komst van het Huis voor Cultuur en Bestuur al een ander aanzien gekregen. Dat wordt met winkel- en wooncomplex Nieuw-Dunant en de aanpak van de openbare ruimte alleen maar beter.
Doel van dit centrumplan is een nieuw en bruisend hart voor Nijverdal, aantrekkelijk en goed bereikbaar voor inwoners én bezoekers. Om dit te bereiken zijn er meer parkeerplaatsen nodig. Zo komt er onder het nieuwe winkel- en wooncomplex een ondergrondse parkeergarage met plaats voor 256 auto’s. Om de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen te betalen, heeft de gemeenteraad besloten tot de invoering van betaald parkeren in een gedeelte van het Nijverdalse centrum.

De ChristenUnie is blij met deze beslissing die volgens fractievoorzitter Bert Haan het meest voor de hand lag. Natuurlijk had men ook de kosten kunnen betalen vanuit de algemene middelen maar dan zou er weer op andere dingen bezuinigd moeten worden. Ook had de bekostiging voor de parkeerkelder uit een verhoging van de OZB kunnen halen, maar de ChristenUnie is van mening dat de kosten moeten worden gedragen door de gebruiker die daadwerkelijk wil parkeren in het centrum van Nijverdal.  

 

Om te voorkomen dat centrumbezoekers hun auto (gratis) parkeren in woonwijken en daarmee overlast veroorzaken voor bewoners, heeft de gemeenteraad besloten om ook betaald parkeren in te stellen in bepaalde woonwijken rondom het centrum en wel door een (betaald)vergunningen systeem.

 

Het amendement dat de ChristenUnie samen met CDA en PvdA heeft opgesteld om de kosten van een parkeervergunning voor mensen die wel op eigen terrein kúnnen parkeren, maar dat niet willen, te verlagen van 240 naar 120 euro haalde een meerderheid. Mensen die na 1 januari 2010 in het gebied komen wonen moeten, indien dit realiseerbaar is, die 240 euro  wel betalen. Wethouder Wilma Paalman stemde hiermee in op voorwaarde dat dit tarief alsnog wordt opgetrokken als blijkt dat door deze verlaging veel extra auto's op straat worden geparkeerd

 

De ChristenUnie benadrukt dat hiermee een belangrijke vervolgstap is gezet op de weg naar een kwaliteitsimpuls van het winkelhart van Nijverdal.

 

« Terug

Reacties op 'Betaald parkeren in Nijverdal'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > juni