Geslaagd bezoek Tweede Kamerfractie ChristenUnie aan Deventer!

maandag 15 juni 2009 12:21

In dit bericht treft u een verslag van het bezoek wat de tweede kamerfractie op 12 juni bracht aan Deventer op uitnodiging van de gemeenteraadsfractie.

Geslaagd bezoek Tweede Kamerfractie ChristenUnie aan Deventer!

Een delegatie van vijf Tweede Kamerleden van de ChristenUnie bezocht op vrijdag 12 juni 2009 Deventer. Arie Slob, Joël Voordewind, Cynthia Ortega, Ernst Cramer en Ed Anker. Ze werden ontvangen op het stadhuis door Wim de Jong, gemeenteraadslid voor de ChristenUnie.

De Kamerleden lieten zich door de burgemeester Andries Heidema informeren over de Toekomstvisie en hoe die tot stand kwam.

Daarna beklommen ze steigers in de Lebuïnuskerk om de werkzaamheden aan de plafondschilderingen daar te bekijken. Ze kregen ook een uitleg over enkele van de vele monumenten die de stad rijk is.

 

’s Middags verspreiden de kamerleden zich over de stad.

Kamerlid Joël Voordewind sprak met jongerenwerkers in jongerencentrum Don Bosco en kwam onder de indruk van de aanpak van ontspoorde jongeren in de BOP-academie.

Ed Anker en Arie Slob spraken met hardwerkende Turkse winkeliers in de Rielerweg. Wim de Jong wees daarbij op het feit dat door zijn motie in de gemeenteraad de Rielerweg een winkelstraat bleef waar allochtoon ondernemerschap er kon groeien.

Ook bezochten de heren Anker en Slob met burgemeester Andries Heidema het Go Ahead Eagles-stadion hoorden daar om te horen over de succesvolle veiligheidsaanpak in en rond het Deventer stadion. Dat is een samenwerking tussen de club, de gemeente en de politie. Ze beloofden nog een keer terug te komen voor een wedstrijd.

Ernst Cramer discussieerde bij het Deventer bedrijf Goudappel en Coffeng over de jongste inzichten van dat bedrijf over mobiliteit.

Cynthia Ortega bezoekt de Rivierenwijk en kreeg een rondleiding door wethouder Marco Swart ensprak met bewoners en een schooldirectie.

 

Onderstaand een fotoimpressie van de dag: (Fotos Geerars Deventer)

Bij de slager aan de Rielerweg.

Veiligheid bij GAE.

 

De plafon beschilderingen in de Lebuinus in restauratie.

« Terug

Reacties op 'Geslaagd bezoek Tweede Kamerfractie ChristenUnie aan Deventer!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > juni