Campagneavond Europese verkiezingen

dinsdag 12 mei 2009 21:41

Donderdag 14 mei is lijsttrekker Peter van Dalen op Europese verkiezingscampagne in de provincie Overijssel. Overdag bezoekt de lijsttrekker van de ChristenUnie SGP, samen met andere kandidaat-europarlementariërs, Nijverdal en Zwolle. “Campagnevoeren is mensen ontmoeten én kijken naar wat er goed en fout gaat in dit Europese land”, zegt de voorman van de ChristenUnie SGP. Het bezoek aan de provincie loopt uit op een ‘interactieve’ campagneavond in de Gereformeerde Hogeschool te Zwolle. Huidig Europarlementariër Bas Belder en ChristenUnie Tweede Kamerlid Esmé Wiegman geven ‘s avonds ook acte de présence.

Werkbezoeken

Om één uur ’s middags brengen een aantal kandidaat-europarlementariërs een werkbezoek aan Koninklijke Ten Cate nv, een hightech textielonderneming, in Nijverdal. Waarna een werkbezoek aan een boerenbedrijf in Wapenveld volgt, dit is in een bedrijf in een Natura2000-gebied. Het boerenbedrijf krijgt daardoor veel te maken met Europese regelgeving. Peter van Dalen deelt de zorgen van de landbouw: “Boeren die zich inzetten voor landschapsbeheer moeten daar een faire vergoeding voor krijgen.”

Na dit bezoek, vertrekt de campagnebus naar Zwolle om daar in het centrum in gesprek te gaan met kiezers.

Campagneavond Zwolle

’s Avonds is er een ‘interactieve’ campagnebijeenkomst met leden en kiezers in de Gereformeerde Hogeschool te Zwolle. De avond is voor iedereen vrij toegankelijk, het programma begint om kwart voor acht en duurt tot omstreeks half tien. Om half negen gaan lijsttrekker Peter van Dalen, kandidaat-europarlementariërs Bas Belder (nummer 2 op de lijst) en Jan Harm Boiten (nummer 12 op de lijst) met elkaar in debat. Om negen uur is Kamerlid Esmé Wiegman aan het woord en tien minuten later houdt Peter van Dalen zijn ‘Samenwerking Ja, Superstaat Nee’-speech. 

Meer informatie over de verkiezingscampagne is te lezen via: www.petervandalen.eu

Adres van de Campagneavond:
Gereformeerde Hogeschool, Grasdorpstraat 2 te Zwolle.

« Terug