Dorpstraat 11 te Den Ham

zaterdag 17 januari 2009 19:24

Vriezenveen/Den Ham - 10 januari 2009.
" In het belang van Den Ham"

Geacht college / portefeuillehouder,

Wij willen via dit schrijven graag onderstaande gedachte onder, uw aandacht brengen

De firma Koskamp Groep is naar het industrieterrein verhuisd.
Het pand aan de Dorpstraat 11 te Den Ham is in bezit van de gemeente Twenterand gekomen en ook de bibliotheek zal over twee jaar verhuizen naar de Brede School.

Gezien deze feiten stelt de ChristenUnie fractie het college voor om eerst te verkennen cq te onderzoeken of op deze locatie mogelijkheden zijn om een supermarkt of een andere winkel te realiseren
De locatie ligt zeer centraal in het dorp en biedt ook voldoende mogelijkheden om parkeervoorzieningen te treffen.
Uit eigen onderzoek is gebleken dat veel Hammenaren hun wekelijkse boodschappen halen in andere kernen van de gemeente Twenterand en daar buiten.
De consument / burger doet dit wegens de prijs / kwaliteit verhouding en aantrekkelijkheid daarvan voor hun eigen huishoudboekje.
De consument / burger wil graag alles bij elkaar in de buurt zodat men kan shoppen van de ene naar de andere winkel.
Juist doordat verschillende behoeften voor de burger buiten de kern Den Ham gehaald moeten worden, dun je de economische opbrengsten voor de eigen middenstand uit.
Een sterke middenstand is tevens goed voor de vitaliteit en aantrekkingskracht van het dorp. Daar komt nog eens bij dat veel middenstanders de plaatselijke sportclubs sponsoren en tevens het verenigingsleven.
Middenstanders dragen bij aan het hebben van sterke pijlers om de leefbaarheid van het dorp te ondersteunen en te versterken.
Als er in Den Ham een uitbreiding kan plaatsvinden met de aantrekkelijke formule en een aanvullende prijs/kwaliteit verhouding, dan kan dit de gehele middenstand versterken.
Naar onze mening hoeft dit zeker niet ten koste te gaan van de klandizie van de locale winkels, het kan juist een versterking zijn.

De ChristenUnie ziet op deze locatie kansen voor het algemeen belang van de kern Den Ham.

Middels dit schrijven brengen wij onze ideeën en argumenten onder uw aandacht en vragen u vriendelijk daarvan kennis te willen nemen en een afweging te maken aangaande dit standpunt in uw kollege.
Daarnaast vragen wij u nadrukkelijk te willen bezien of deze gedachte reden voor uw kollege is om deze in een doelstelling en haalbaarheid te vertalen.

Met vriendelijke groeten,

Fractie Christen Unie Twenterand
i/A G. Smelt (fractievoorzitter)

 

« Terug

Reacties op 'Dorpstraat 11 te Den Ham'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.