Project Brede school Den Ham

dinsdag 06 januari 2009 20:43

Een hele mooie avond voor Den Ham

Project Brede school met de benodigde financiën veiliggesteld.

Bijna zeven miljoen bedragen de bouwkosten voor nieuwbouw voor de basisscholen De Smithoek, Domino en De maten in Den Ham.
Het is de bedoeling dat de bouw in het eerste kwartaal van 2010 begint. Het gaat om twee bouwlocaties. Voor de Smithoek en Domino is dat het terrein achter de Rank aan de Brinkstraat. Een traject rondom de huidige Smithoek met als deelnemers de scholen Smithoek en Domino, de bibliotheek, de Cirkel en de gemeente Twenterand. Voor basisschool De Maten wordt nieuw gebouwd op de huidige plek aan de Broekmaten. Deelnemers zijn Zorgaccent Jeugdzorg, basis school de Maten, de gemeente en Habion, waarbij Habion de kartrekker is.
Volgens raadslid G. Laarman van de ChristenUnie, zelf wonend in Den Ham, is het een geweldig mooi project voor het Brinkdorp.
Wel spijt het hem, dat er op de locatie De Smithoek en Domino niet meer werk is gemaakt van de multifunctionele ruimte. Die had wat Laarman betreft best wat groter mogen zijn.
Volgens Laarman zijn er zich op dit moment nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van subsidies voor multifunctionele ruimtes.
Laarman gaf het college dan ook de opdracht om nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van subsidies voor multifunctionele ruimtes te onderzoeken, hier creatief mee om te gaan, aan te vragen en te besteden voor de Brede school Den Ham.
,,Als de mogelijkheid zich voordoet om toch in de richting te gaan van een multifunctionele voorziening zullen we in die sfeer iets doen" aldus wethouder Binnenmars.
De wethouder is heel tevreden met het project. ,,De betrokkenen hebben laten zien dat ze de wil en de intentie hebben een structurele oplossing te vinden voor de bestaande problemen in de huisvesting van het basisonderwijs in Den Ham." Door de samenwerking van scholen met zorg, kinderopvang en bibliotheek komt er een aanbod waar iedereen van profiteert, aldus de wethouder.

 

« Terug

Reacties op 'Project Brede school Den Ham'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.