"Een voorbeeld voor collega-wethouders in de regio"

Ed maandag versie 2.jpegmaandag 20 september 2021 16:07

Ed Anker stopt volgend jaar als wethouder. We kijken deze week alvast terug met mensen met wie hij intensief heeft samengewerkt afgelopen jaren. In zijn eerste termijn als wethouder in Zwolle was Ed verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Vooral de transitie daarvan van provincie naar gemeente was een spannende taak. Maar Ed zorgde voor continuïteit waardoor jongeren de goede zorg bleven houden. Het bracht veel rust bij Zwolse gezinnen.

Fokko Witteveen is toenmalig voorzitter raad van bestuur van Trias Jeugdhulp. Hij spreekt vol lof over de samenwerking die hij had met Ed: “Wat ik bijzonder in Ed heb gewaardeerd is dat hij actief het gesprek heeft opgezocht met jongeren. Hij was nieuwsgierig naar hun ervaringen in de jeugdzorg en was onder de indruk van hun verhalen. Meerdere malen heeft hij contact gehad met de jongerenraad van Trias Jeugdhulp. Voor Ed een vanzelfsprekende manier om meer zicht te krijgen op het jeugdzorgveld. Met zijn benaderingswijze wist hij de kloof te dichten tussen enerzijds het politieke werkveld en anderzijds de belevingswereld van de jongeren. Daarin was Ed een voorbeeld voor collega-wethouders in de regio.” 

Naast jeugdzorg was hij ook verantwoordelijk voor het gezondheidsbeleid. Daarin legde Ed de koppeling tussen gezondheidsbeleid en fysieke ruimte. GGD-directeur Rianne van den Berg maakte hem van dichtbij mee: “Er zijn twee woorden die passen bij Ed, verwondering en vernieuwing. Ed is creatief, denkt altijd in kansen en weet met zijn originele inbreng ook andere mensen te inspireren om bij complexe vragen te zoeken naar oplossingen die passend zijn voor Zwolle“.

« Terug