ChristenUnie wil iets extra’s voor mantelzorgers na zwaar jaar

josh-appel-iHduHG-ouXI-unsplash.jpegdonderdag 08 juli 2021 09:54

Mantelzorgers verdienen iets extra’s na het zware ‘coronajaar’ vindt de Zwolse ChristenUnie. Veel andere groepen kregen al financiële compensatie, maar voor mantelzorgers was nog niets extra’s geregeld. Het belangrijke werk wordt sowieso vaak achter de voordeur verricht en valt daarom snel buiten het blikveld.

Raadslid Wietse de Boer diende een motie in om de gemeente met Zwolse mantelzorgers in gesprek te brengen over de precieze invulling van de extra compensatie en waardering. Hij kreeg daarvoor steun van de voltallige gemeenteraad.

Wietse: “Mantelzorgers werden geconfronteerd met periodes waarin hulpverleners niet meer langs mochten komen vanwege de lockdown. Daarmee was natuurlijk de hulpvraag van degene voor wie zij mantelzorger waren niet verdwenen, met als gevolg dat zij nog meer zelf moesten doen. Dat verdient aandacht en ook iets extra’s bovenop het mantelzorgcompliment dat al langere tijd wordt uitgedeeld.”

De raad steunde ook het plan met de mantelzorgers te bespreken of de reguliere waardering en ander ondersteunend aanbod nog voldoende bij hen aansluit.

« Terug