Kampen heet Sander de Rouwe welkom als nieuwe burgemeester

b9d70c49-4c64-41e9-9bfd-e956431212d2.JPG

Sander de Rouwe werd welkom geheten door enkele leden van de vertrouwenscommissie.

zaterdag 03 juli 2021 13:25

De gemeenteraad beveelt Sander de Rouwe aan als de nieuwe burgemeester van Kampen. Jan-Willem Schutte deed als voorzitter van de vertrouwenscommissie verslag van het selectieproces in de raadsvergadering op donderdag 1 juli 2021. De gemeenteraad heeft gestemd over de voordracht en beveelt Sander de Rouwe aan als nieuwe burgemeester van Kampen.

Sander de Rouwe voldoet aan de profielschets waarin gezocht werd naar een energieke verbinder, een ambassadeur voor de gemeente en een ondernemende bestuurder.

Sander de Rouwe is 40 jaar. Hij is getrouwd en woont met zijn gezin in Bolsward. Op dit moment is hij gedeputeerde in de provincie Friesland. Daarvoor was hij 8 jaar lid van de Tweede Kamer en was hij raadslid in Bolsward.

De benoeming is definitief na instemming van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het besluit van de Koning. Op 1 oktober vindt de beëdiging plaats door de door de Commissaris van de Koning
Vrijdag kwam Sander met zijn vrouw Lianne naar Kampen en werd aan de pers gepresenteerd. Jan Willem Schutte is trots dat we Sander mogen verwelkomen. “Het selectieproces was intensief” verteld Jan Willem. “Er waren veel goed kandidaten. En we zijn heel blij dat de gemeenteraad deze keuze heeft gemaakt voor onze gemeente”.

HP

7047ec78-7d04-4d01-9716-356b05ff7054

Sander de Rouwe met voorzitter van de vertrouwenscommissie Jan Willem Schutte.

 

« Terug

Reacties op 'Kampen heet Sander de Rouwe welkom als nieuwe burgemeester'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.