Beste gemeenteraad, wilt u het slootje voor of achter de appartementen?

30 mei.jpgwoensdag 23 juni 2021 13:40

Maandag 21 juni stond het Sonnenberghkwartier op de agenda van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling. De wethouder vraagt de commissie hun mening te geven over de twee ontwerpenschetsen die gemaakt zijn. De ChristenUnie is verbaasd over de voorstellen die aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Twee ontwerpen

Wethouder Holtland legt twee ontwerpen aan de commissie voor. Wat schetst onze verbazing? Het enige verschil tussen beide ontwerpen is het slootje wat voor of achter het appartementencomplex langsloopt. En ja, dat heeft dan een klein gevolg voor het intekenen van een paar parkeerplekken, dat begrijpt de ChristenUnie ook wel. We hadden een groter verschil in ontwerpen verwacht. Ook andere politieke partijen hadden forse kritiek.

Wat wel?

Als ChristenUnie gaan we ervan uit dat er wat te kiezen is als er een mening van ons gevraagd wordt. Je zou kunnen denken meer betaalbare woningen voor starters of een meer dorps karakter. En neem dan het aantal woningen, ook in dit gebied moet dat weer omhoog geplust worden. Het gaat om 42 appartementen en 4 twee-onder-één kap woningen. Verder is in het ontwerp rekening gehouden met de nieuwe kerk die de Hersteld Hervormde Gemeente er gaat bouwen. Welke keuze heeft de commissie daar nog in? En er moet weer veel geld bij om ook dit project rendabel te maken?

Vervolg

De ChristenUnie Kampen heeft maandag in de commissie de standpunten naar voren gebracht. Raadslid Harro Pruijssen gaf aan dat er weinig te kiezen valt en de bouwvolumes weer groter zijn dan eerder bedoeld”. Bij de behandeling van de Dorpsvisie IJsselmuiden vorig jaar heeft de ChristenUnie al aangegeven te willen streven naar behoud van het dorpse karakter en gemixte leeftijdsgroepen in het Sonnenberghkwartier.

Het plan voor Sonnenberg wordt binnenkort besproken met geïnteresseerden. Daarna beslist de gemeenteraad definitief.

HdJ

25 mei 30 mei

« Terug

Reacties op 'Beste gemeenteraad, wilt u het slootje voor of achter de appartementen?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2021 > juni