Wonen in Dalfsen

Wonen in Dalfsen.PNGdinsdag 29 september 2020 20:14

Iedereen wil wonen, het liefst plezierig en passend. De afgelopen weken hebben we als gemeenteraadsleden van de ChristenUnie op meerdere momenten onze inbreng gehad om wonen in Dalfsen mogelijk te maken.  Starterslening en Tiny houses in de commissie- en raadsvergaderingen en huurwoningen tijdens een coronaproof overleg in de Spil.  

  • Starterslening: om het voor starters gemakkelijker te maken om een eigen woning te kopen kent de gemeente een starterslening. Aantrekkelijke voorwaarden voor starters die voor het eerst een koopwoning willen. Vanaf nu kunnen er zowel bestaande als nieuwe woningen mee worden gefinancierd. Bovendien is het maximale aankoopbedrag verhoogd naar € 240.000,=. Deze limiet wordt regelmatig getoetst aan marktontwikkelingen.  

  • Tiny houses: In het buitengebied worden tiny houses toegestaan. Kleine huisjes, voor 1 of 2 personen; veelal ecologisch gebouwd en met een zeer voordelige energierekening. Dit kan worden aangevraagd als er 425 m2 asbestdak of 500 m2 anderszins landschapsontsierend dak wordt gesloopt. 

  • Huurwoningen: met woningcorporatie Vechthorst hebben we samen met zorgverleners en maatschappelijke organisaties een overleg gehad over de huurwoningen in onze gemeente. Er wordt gewerkt aan duurzaamheid. Maar de uitdaging de komende tijd zit vooral in het tijdig voldoende huurwoningen voor verschillende doelgroepen beschikbaar krijgen. Voor sommige mensen is de wachttijd toch wel erg lang.  

« Terug